Michael Jacksoni "History" maailmaturnee 1997. aastalFoto: Vida Press
Saund
24. august 2018, 15:10

Jacksoni kontserdil esinenud laste emad pidid lepinguga kinnitama, et staari nina ei tohi puutuda

1997. aastal Tallinnas esinenud popikuningas Michael Jackson kaasas oma kontserti ka eestlasi. Nii valiti välja 20 last, kes said kaasa teha lugudes „Heal the World“ ja „Earth Song". Toona 13aastane Regina Teino meenutas Vikerraadio saates "Aeg peatub", et kontserdipäev oli lastele väga pikk. "Läksime varakult kohale, sest Tallinn oli sel päeval päris umbes. Seal olid tohutud turvakontrollid, lavaproov, saime kontserti vaadata ja siis tuli esinemine, mis oli üliäge."

Teino lisas, et kontserdile pääsemiseks tuli lastel täita palju kriteeriume. "Meie emad olid muuhulgas allkirjastanud lepingu, et keegi ei tohi Jacksonit ninast tõmmata. Meie riided vaadati põhjalikult üle ja mõni pidi pluusi vahetama. See oli täielik täppisteadus."

Muusikaajakirjanik Erik Morna meenutas, et lavale pääses ka tuntud eestlasi. "Jacksoni "Earth Songi" ajal tulid lavale räbalates lapsed ja head onud ja tädid, kes kaitsesid neid kurjuse eest. Onude ja tädide seas olid ka Ago-Endrik Kerge ja Elle Kull, kes pärast esimese emotsiooni pealt ütlesid, et see oli nende karjääri kõige tähtsam etendus."