Danny BoyleFoto: AFP/Scanpix
Film
23. august 2018, 15:10

Danny Boyle lahkus Bondi-filmist vene päritolu kurjami tõttu?

Briti lehe The Telegraph teatel on Danny Boyle'i ootamatu lahkumine uue Bondi-filmi režissööri ametist seotud vene soost negatiivse tegelasega.

Veel nimetu 25. Bondi-filmi võtted pidid peatselt algama, kui produtsendid ja peaosatäitja Daniel Craig teatasid sotsiaalmeedias, et režissöör Danny Boyle ("Trainspotting", "Rentslimiljonär") lahkub loominguliste erimeelsuste tõttu.

Ühe kõlaka andmeil põhjustas tüli stsenaarium. Produtsendid polevat olnud rahul Boyle'i otsusega keskenduda nüüdisaja poliitilistele pingetele Venemaaga ja uuele külmale sõjale. Režissöör oli kampa võtnud isikliku kaastsenaristi Jon Hodge'i tiimi ning seetõttu oli Bondi produtsent Barbara Broccoli sunnitud juba valmis käsikirja, mille autorid on staažikad Bondi-tiimlased Neal Purvis ja Robert Wade, kalevi alla suskama.

Kuid teise allika väitel ei jõudnud Boyle Bondi-filmi tuumikuga kokkuleppele Tomasz Koti valimise asjus põhikurjamiks. 41aastast poolakat võib näha 1950. aastate Euroopas hargnevas armuloos "Külm sõda". Negatiivse tegelase tüpaažile ta aga ei vastavat. 

See, et Danny Boyle'i lahkumisest teatas lisaks produtsentidele peaosatäitja Craig, on The Telegraphi allika kinnitusel kindel märk tema ja Boyle'i konfliktist. "Craigil on kõigi näitlejate valikul suur sõnaõigus. Ühtki Bondi-tüdrukut pole tema nõusolekuta valitud," kinnitab lehe allikas.

Nüüd tuleb EON Productionsil leida kiirkorras uus lavastaja. 2019. aasta oktoobrisse plaanitud esilinastusaeg nihkub 2020. aasta lõppu.