Kurjategijate õige kiire vabanemine põhjustas Hispaanias pahameeletormiFoto: Reuters/Scanpix
Maailm
21. august 2018, 16:16

Kohalikud ei lubanud Hispaania seksuaalkurjategijate jõugul basseinis pidutseda (6)

Hispaanlastes põhjustas pahameelt kohtuotsus, millega seksuaalkurjategijate bande, end ise „Hundikarjaks“ tituleerit kamp vaid paar kuud pärast vangistust vabaks lasti. Kurjategijatel pole aga pahaste kohalike eest kusagil asu.

Kurikuulsa viiepealise „Hundikarja“ liikmed ahistasid ja ründasid mitmeid naisi ning jäädvustasid oma „saavutusi“ ka telefonidega filmides. 2016. aastal ründasid nad Pamplona linna pidustuste ajal 18aastast neiut. Vägistamises neid süüdi ei mõistetud - Hispaania seaduste järgi ei lähe seksuaalrünnak vägistamisena arvesse, kui kasutatud pole ähvardavaid sõnu ega füüsilist vägivalda. Politsei sõnul oli bande ohver passiivne ja hoidis rünnaku ajal silmi kinni.

Kuid siiski määras kohus ründajatele 9 aasta pikkune vanglakaristuse seksuaalse ahistamise eest. Vaid mõni kuu hiljem jalutas jõuk vabade meestena vanglaustest välja, põhjustades Hispaania ühiskonnas protestilaine leebete karistuste ja seksuaalkurjategijates karistamatuse tunde tekitamise vastu.

Mehed kogunesid möödunud nädalavahetusel Palomares del Río linnas asuva avaliku basseini juurde pidutsema. Hispaania ajaleht El País vahendab, et seal toimus kellegi nende tuttava sünnipäev. Mõned inimesed tundsid kamba liikmed ära ning pahane rahvahulk lendas peale. Vägivaldseks vastasseis ei muutunud, kuid häälekas rahvas sundis peole tulnud kaagid basseinist lahkuma ja selle kõrval asuvas spordihoones peidupaika otsima.

Palomares del Río linnapea on samuti basseinikülastajatega sama meelt ning teatas esmaspäeval avaldatud pöördumises: „Me ei luba Palomares del Río muutumist vägistajate ja kurjategijate varjupaigaks.“