Ivo Linna tänukivi vastu võtmasFoto: Rene Riisalu
Inimesed
20. august 2018, 20:08

FOTO | President andis Ivo Linnale üle iseseisvuse taastamise tänukivi (81)

President Kersti Kaljulaid andis täna Kadriorus toimunud iseseisvuse taastamise 27. aastapäevale pühendatud vastuvõtul laulja Ivo Linnale üle iseseisvuse taastamise tänukivi.

Iga aasta 20. augustil annab riigipea välja 1991. aastal Toompead kaitsnud rahnust murtud tänukivi, millega tunnustatakse inimesi ja organisatsioone, kellel on olnud iseseisvuse taastamisel oluline roll.

"Kuula, kivid kõnelevad ja see kivi kõneleb. Sellel kivil on palju, millest rääkida. Ma olen tõeliselt õnnelik, uhke ja väga tänulik, et te olete mind usaldanud, Aitäh sulle, kallis Eesti, aitäh, Eesti rahvas. Elagu Eesti!" ütles Ivo Linna kivi vastu võttes. 

"Igal aastal roosiaias, kui me meenutame oma iseseisvuse taastamise päeva, läheb keegi siit koju kiviga, mis pärit Toompea kaitseks veetud rahnudest. Tänavune laureaat saatis meid noil aegadel lauluga, üksi või koos paljude kolleegidega," ütles president oma kõnes. 

"Ivo Linna oli meie kõrval iseseisvuse taastamise aastatel, ta pole meid oma lauludeta jätnud ei buumi ega krahhi ajal. Kuid mulle tundub, et tänasel päeval on tal meile ikka veel palju õpetada, sest ta lihtsalt on selline optimismi, muheduse ja rahvuslikkuse võitmatu kombinatsioon.

Ta on kogu rahvale lähedal nii, nagu iga poliitik seda igatseb olla. Ta on meenutus aegadest, kui Eesti poliitikat tegid Heinz Valk ja Rahvarinne, Lagle Parek ja ERSP ning neid saatsid isamaalised laulud ja laulikud. Ivo Linna, palun tule siia ja vii see kivi mere taha või metsa äärde, kuidas soovid, see kaalukas tükk on väike väljendus kogu Eesti rahva tänutundest," ütles Kaljulaid.

Austatud muusik jagas ajaloolisest hetkest meeldejäävad kaadrit ka enda Instagrami kontol. 

 

Olen uhke ja tänulik, elagu Eesti! 🇪🇪

A post shared by Ivo Linna (@ivolinna) on