Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 27. aastapäeva tähistamine TartusFoto: Aldo Luud
Galeriid
20. august 2018, 14:26

GALERII | Vaata, kuidas tähistatakse taasiseseisvuspäeva Tartus (10)

Tänast taasiseseisvuspäeva tähistatakse vaatamata vihmasele ilmale aktiivselt ka Tartus. Kavas on nii pärgade asetamine, mälestustseremoonia kui ka rahvariiete näitamine.

Kell 10.15 viisid Tartu linnajuhid ja Kaitseliidu Tartu Maleva esindajad taasiseisvuspäeva puhul pärjad Pauluse kalmistul asuvale Vabadussõja memoriaalile, Raadi kalmistul Kuperjanovi hauale ja Lõuna-Eesti vabastajate mälestussambale ning Tartu vabadussambale Kalevipoeg.

Kell 11.00 algas Eesti vabariigi taasiseseisvumise 27. aastapäevale pühendatud tseremoonia Vabadussõja mälestussamba Kalevipoeg juures.
Kõnelesid Tartu linnapea Urmas Klaas, Tartu Ülikooli dotsent, ajaloodoktor Anu Raudsepp, Tartu Ülikooli-Jaani koguduse õpetaja Triin Käpp, Miina Härma Gümnaasiumi vilistlane Amaranta Lill Põld. Esinesid Politseikoor Chorus Menticum, Puhkpilliorkester Tartu.

Kell 12.00 algas ka rahvarõivaste tuulutamine kesklinna pargis. Rahvarõivaste tuulutamise päeval soovitatakse kõigil oma rahvariided kapist välja võtta ja selga panna. Rahvarõivapiknikul jagub huvitavaid tegevusi igas vanuses tartlastele ja linna külalistele.