Naaberriigist appi tulnud politseinikud festivali teisel päeval.Foto: Jörgen Norkroos
Üritused
18. august 2018, 14:58

Alaealistelt leiti ka narkootikume

Weekendi teine päev politseile: pooled jaoskonda toimetatutest olid alaealised (6)

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul möödus teinegi Weekendi festivalipäev korrakaitsjatele üldiselt töiselt, kuid võrreldes eelmiste aastatega siiski rahulikult. Sellest hoolimata tuli paljuski tegeleda alaealistega.

"Eilse päeva jooksul toimetasime politseijaoskonda ligi 90 inimest, kellest umbes pooled olid alaealised," ütleb Sinimeri ja lisab, et enamik jaoskonda toodud alaealistest olid tarvitanud alkoholi. "Võimalusel anti lapsed hiljem vanematele üle."

Lisaks oli mitmekümnel jaoskonda toimetatul kaasas narkootilist ainet või olid nad narkojoobes. "Kainenema toimetati üle kahekümne inimese," lisab Sinimeri.

Kaks alaealist poissi omasid narkootikume

Seoses narkootikumide käitlemisega, on alustatud ka mitu kriminaalasja. "Hommiku tänavalt tabasime alaealise poisi, kel oli suures koguses keelatud ainet - pidasime ta kahtlustatavana kinni. Samuti pidasime keelatud ainetega seoses Rüütli tänavalgi kinni ühe alaealise poisi ja 25aastase mehe, keda kahtlustame väikeses koguses narkootilise aine omamises edasiandmise eesmärgil," kirjeldab Sinimeri.

Ka füüsilist vägivalda tuli ette. "Avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel alustati kriminaalmenetlus selles, et alkoholi tarvitanud mees lükkas Hommiku tänaval asuva ööklubi juures 21aastast naist, kes kukkus ja sai haiget," ütleb Sinimeri.

Riietusruumist viidi 3000 eurot sularaha.

Politsei poole pöörduti ka teadetega, mis puudutasid varguseid. Sinimeri sõnul varastati ühel juhul Side tänaval asuva veekeskuse riietusruumist lukustatud riietuskapis olnud rahakotist 3000 eurot sularaha. "Lisaks sai politsei teate vargusest Auli tänaval, kus lukustamata ukse avamise teel oli sisenetud eramajja ja varastatud sealt sülearvuti, käekott, rahakott koos sularahaga, dokumendid ja muid esemeid. Samuti teatati, et maja ees asuvast sõiduautost Audi on varastatud 5000 eurot sularaha," lisab ta.

"Kaotatud ja leitud esemeid on praeguseks politseini jõudnud üle saja, millest üle poolte oleme omanikele tagastanud. Kõige rohkem on politseini jõudnud mobiiltelefone ja dokumente," ütleb Sinisalu.

Politseijaoskonna juht loodab, et festivali viimane päev möödub nii külastajaile kui ka linlastele rahulikult. "Kuna festivalilalal on ka palju alaealisi, siis tuletame meelde, et öisel ajal tohib alaealine avalikus kohas olla ainult koos täiskasvanuga. Festivali lõppedes end koduteele asutades olge kindlad, et rooli istute ikka vaid kaine peaga. Maanteedel võib liiklust rahustamas näha meie patrulle."