KAINESTUSMAJJA: Politsei toimetas Weekendi esimesel päeval kainenema ligi 35 alaealistFoto: Markus Mikk
Üritused
17. august 2018, 14:08

Politsei toimetas Weekendi esimesel päeval jaoskonda ligi 35 alaealist (1)

Esimene Weekend festivalil päev möödus politseile küll töiselt, kuid ilma suuremate korrarikkumisteta. Siiski toimetati politseijaoskonda ligi 35 noorukit, kellest enamik oli tarvitanud alkoholi.

Politsei viis jaoskonda kokku ligi 70 inimest, kellest ligi pooled olid alaealised. Enamik neist olid tarvitanud ka alkoholi. Kahelt alaealiselt leiti keelatud ainet. Lapsed, kes korrarikkumistega hakkama said, anti võimalusel vanemate hoole alla.

Festivali külastajate seas oli ka paarkümmend täiskasvanut, kes tarvitas narkootikume või omas väikeses koguses narkootilist ainet.

Üks alaealine võltsis ID-kaarti sooviga pääseda peole, kuhu alaealised ei tohi minna. Siinkohal tuletab politseei ka meelde, et kindlasti tasub arvestada, et dokumendi võltsimine on kuritegu ja sellel on ka omad tagajärjed.

Üksjagu tuli politseinikutel tegeleda ka kiirusületajatega - rikkujaid oli üle saja. Tabati ka ühe kriminaalses joobes autojuhi. 

Tasub teada, et reegleid rikkunud festivalikülastajatel lõikab korraldaja käepaela läbi ja tagasiteed pole neil peole ka järgmistel päevadel.

Eesti korrakaitsjatel on festivali ajal abiks korda tagamas ka kolleegid Soomest, Lätist ja Leedust ning igapäevaselt on festivali ringi liikumas ligi sada korrakaitsjat.