Piret Järvis-MilderFoto: Meisi Volt
Inimesed
17. august 2018, 10:33

Vangerdus "Terevisioonis": Piret Järvis-Milder on väljas, koha võtab sisse Liisu Lass (92)

Eks-Ninja Piret Järvis-Milder jätkab sügisest "Pealtnägijas". "Terevisiooni" hakkab juhtima Reimo Sildvee ja Katrin Viirpalu kõrval Owe Petersell ja Liisu Lass, kes jätkab ka ERR-i teleuudiste juhina.

ERR-i portaal Menu teatab, et Piret Järvis jätkab sügisest alates uuriva ajakirjanduse saates "Pealtnägija" ja ERR-i teleuudiste juht Liisu Lass naaseb kahel päeval nädalas teleekraanile kui "Terevisooni" saatejuht.

Liisu Lassi sõnul tuli see pakkumine tuli talle ootamatult. "Samas on koostöö "Terevisiooni" meeskonnaga minu jaoks justkui rõõmus taaskohtumine. "Terevisiooni" suund on avada senisest enam päevakajalisi teemasid, mis annab hea võimaluse uudistetoimetusest tuleva infovoo laiendamiseks," ütles Lass. "Kuigi ma olen "Aktuaalse kaamera" juht, on minu jaoks oluline mitte kaotada sidet igapäevase ajakirjanikutööga. Selleks annab "Terevisioon" suurepärase võimaluse," lisas Lass.

Juunis selgus, et sügishooajast alustab ETV "Terevisiooni" saatejuhina legendaarne raadiohääl Owe Petersell.

Owe Petersell rääkis jaanipäeva paiku Õhtulehele, et ETV pakkumine oli ootamatu, aga kindlasti positiivselt ootamatu. "Kuivõrd olin mitmed kuud meediast eemal ja alles äsja alustasin taas raadiotööd, siis on muutused päris suured. Arvestades kogu "Terevisiooni" toetavat meeskonda, usun et saame ühiselt hakkama ja muidugi püüan selleks anda oma parima," ütles ta.

Eesti Rahvusringhäälingu uudistetoimetuses alustas Liisu Lass tööd 2010. aastal, pärast seda on ta olnud ERRi Tallinna toimetuse raadiouudiste vastutav toimetaja ja "Terevisiooni" uudistelugeja. Alates 2017. aasta sügisest on ta ERR-i teleuudiste juhataja.

Õhtulehe lugejad soovivad näha Liisu Lassi "Terevisioonis"

Aasta tagasi, vahetult enne uue "Terevisiooni" hooaja algust, uuris Õhtuleht enda lugejate käest, keda soovivad nad näha hommikuprogrammi juhtimas.

Mullu suvel arvasid ÕL lugejad, et "Terevisiooni" võiks juhtima hakata tol hetkel veel uudistelugeja Liisu Lass ja ilmapoiss Henri Laumets. 

Laumets lahkus ERRist kevadel ja teatas, et tema kolib Uus-Meremaale.

Õhtulehele andis kommentaari ka ERRi brändijuht Madis Sein, kes kinnitas, et Liisu Lass alustab uuel hooajal "Terevisiooni" saatejuhina, jätkates samal ajal töökohustusi ka teleuudiste juhina. ""Terevisiooni" ootavad ees toredad muudatused," sõnas Sein. "Senine saatejuht Piret Järvis-Milder taasliitub "Pealtnägija" toimetusega. Piretil on suurepärane kogemus ja tema liitumine annab saatele jõudu juurde, sest uuest hooajast on "Pealtnägija" mahukam."

Telemaja kuluaaridest on aga teada info, et Piretil on olnud kahju "Terevisiooni" meeskonnast lahkuda. 

Põhjused, miks saatejuhid on uuest telehooajast vahtuvad, jäävad siiski ebaselgeks.