Endine t.A.T.u. liige Julia Volkova esines Tallinnas ka kaks aastat tagasi. Foto: Arno Saar
Eesti uudised
16. august 2018, 15:26

Julia Volkoval pole midagi t.A.T.u. taastuleku vastu

22. augustil toimub Tallinna lauluväljakul vene tantsumuusika festival Tantsevalnaja Volna, mille üks peaesinejaid on endine skandaalse tüdrukuteduo t.A.T.u. liige Julia Volkova.

2011. aastal soolokarjääriga algust teinud Volkova lubab Tallinna kontserdil esitada oma hitte ja t.A.T.u. laule. „Kuna fännid nii nõuavad, on rohkem t.A.T.u. loomingut. Kavereid ma ei tee. Palad kõlavad nii vene kui ka inglise keeles. Meil on kaasas oma live-bänd ja kontserdi ilmestamiseks kasutame videoekraane,“ tutvustab Volkova, kes esines siin oma sooloprojektiga ka kaks aastat tagasi.

Paljude austajate jaoks väga oluline, vahest kõige olulisem küsimus: kas on kunagi oodata, loota t.A.T.u. tagasitulekut kas või üheks eriliseks kontserdiks või koguni miniturneeks?

Minul ei ole selle vastu midagi. Kuid minu t.A.T.u. partner Lena (Lena Katina – autor) on sellele kategooriliselt vastu. Nagu teate, oli mul temaga kunagi päris tõsine konflikt.

Millal on oodata sinu uut sooloalbumit?

Oh, sellest ma praegu ei räägi, ütlen vaid, et töötame selle kallal. Millal täpselt ilmub, ei tea veel. Võib-olla selle aasta lõpus, võib-olla järgmisel aastal. Sealt leiab aga ainult täiesti uusi lugusid, mingeid töötlusi ma ei tee. Lood on vene ja inglise keeles.

Mis sulle Eesti või Tallinnaga seoses kohe meenub, milline mulje varasemate külaskäikude põhjal on jäänud?

Viimati käisin Eestis kaks aastat tagasi. Tallinn on väga ilus linn. Mulle meeldis vanalinnas jalutada, inimesed on sõbralikud ja naeratavad.

Kui t.A.T.u. aegadesse tagasi kurseerida, siis millised on olnud põnevamad riigid, kus te esinesite, kus teid alati eriti soojalt vastu võeti?

T.A.T.u. oli eriti populaarne Jaapanis ja USA-s. Jaapanis oli meil väga palju austajaid, andsime seal isegi raamatu välja. Muidugi ka kõikjal Venemaal osati meid hinnata, pärast kontserte tegid fännid meile alati hulgaliselt kingitusi.

Millised kingitused teid enim liigutasid?

Portreed. Mind joonistati väga palju! Mulle sellised isetehtud pildid ja üldse portreed väga meeldivad.

Kui vahel laval mõne keerukama laulu sõnad ununevad, kuidas sa siis ebamugavast olukorrast välja tuled?

Teate, fännid laulavad minuga kogu aeg kaasa. Suunan siis mikri lihtsalt nende poole ja nii nad mind hädast välja aitavadki!

Millist muusikat ise kuulad, enim naudid?

Lääne muusikat kuulan rohkem kui vene oma. Mulle meeldivad Queen, Sting, Beyoncé ja Rihanna.

Kui sa ei oleks laulja, siis kes?

Riidedisainer. Ma väga armastan riideid, mulle meeldib erinevaid lahendusi välja mõelda.

Kas oled ka oma esinemiskostüüme ise teinud?

Ei. Moskvas olen oma väljamõeldud ideed edastanud väljaõppinud disaineritele, nemad on selle põhjal kostüümid valmis õmmelnud.