Video: Jürgen Niit
Eesti uudised
16. august 2018, 14:20

ÕL VIDEO JA GALERII | Superkarikas tõi Tallinnas mänguplatsile ka pimedad mängijad

Vabaduse väljakule UEFA superkarika fännialale kogunenud fännid said nautida Eestis uudset spordiala – pimedate jalgpalli. Näidismäng sai tegelikult hoo sisse juba hommikul Kotka staadionil, kus lisaks pimedatele ja vaegnägijatele proovis mängu ka ligi 40 jalgpalli tavatreenerit. Mängu juhendas Prantsuse pimedate koondise treener Yannick Le Colvez. Instruktori rollis oli koondise pime mängija Gaël Rivière.

Kolmapäeva pärastlõunal sai Vabaduse väljaku fännialal seoses UEFA superkarika mängudega nautida Eestis uudset spordiala – pimedate jalgpalli. Vabaduse väljakul toimunud näidismäng sai tegelikult hoo sisse juba hommikul, mil Kotka staadionil lisaks pimedatele ja vaegnägijatele proovis mängu ka ligi 40 jalgpalli tavatreenerit. Mängu juhendas Prantsuse pimedate koondise treener Yannick Le Colvez. Instruktori rollis oli koondise pime mängija Gaël Rivière.

„Meiega võttis ühendust Euroopa Pimedate Spordiliit, et korraldada seoses UEFA superkarika mängudega fännialal üks pimedate jalgpalli näidismäng,” ütles Eesti Jalgpalli Liidu treenerite koolitaja Jan Harend. „Eestis seda ala väga ei harrastata. Tartu Emajõe Koolil ja ka Tallinna Heleni koolil on küll vastav varustus olemas, aga laiemalt ei ole pimedate jalgpall siin kanda kinnitanud.”

Edasi lugemiseks: