"Kapten Morten lollide laeval"Foto: Nukufilm
Tele
15. august 2018, 14:49

Eesti animafilm "Kapten Morten lollide laeval" jõuab Prantsusmaa kinodesse

Eesti animafilm "Kapten Morten lollide laeval" linastub täna 82 Prantsusmaa kinos. Kokku linastub film 600 Prantsusmaa kinos, mis tähendab, et tegu on läbi aegade suurima välismaa kinolevis väljatuleva Eesti animafilmiga. Erilisust lisab asjaolu, et esindatud on kõik suuremad linnad, juba esimesel nädalal linastub film neljas kinos Pariisis.   Nukufilmi stuudiojuht Andres Männi sõnul on tegu harukordse sündmusega. "Morteni film on meie stuudio esimene täispikk koguperefilm ja on lausa imeline, et oleme juba esimese katsega jõudnud nii nõudliku ja filmiteadliku kinoturu, nagu seda on Prantsusmaa, kinolevisse. Samal ajal käivad läbirääkimised ka mitmete teiste riikidega. Lisaks oleme saanud palju kiidusõnu ka festivalidelt. Aastatepikkune töö hakkab vilju kandma. Film näeb välja täiesti fantastiline – nii lugu, kujundus, kaameratöö kui animatsioon on maailmatasemel. Paljud ei usu, et tegemist on Eesti filmiga, " rääkis Mänd.   Film jutustab loo nutikast poisist Morten


 
Filmi režissöör on mitmete rahvusvaheliste auhindadega pärjatud Kaspar Jancis ja see on tehtud tema enda raamatu "Seiklus Salamandril ehk Morten Viksi uskumatud juhtumised lollide laevas" ainetel. Tegu on Jancise esimese täispika filmiga. "Kapten Morten lollide laeval" (rahvusvahelise pealkirjaga "Captain Morten and the Spider Queen) on nukuanimatsioonitehnikas film, mis on valminud Eesti, Iirimaa, Belgia ja Suurbritannia koostöös. Filmi valmimiseks on kulunud kokku seitse aastat. Koostööprojektis tegid kaasa Nukufilm, Telegael (Iirimaa), GRID-Animation (Belgia) ja Calon (Suurbritannia).
 
Rahvusvaheliselt linastub film inglise keeles ning tegelastele on hääle andnud rahvusvaheliselt tuntud iiri näitlejad Brendan Gleeson, Pauline McLynn, Ciaran Hinds ja Michael McElhatton, samuti ka komöödianäitlejad Jason Byrne, Tommy Tiernan ja Neil Delamere.
 
Eesti kinodesse jõuab film 2019. aasta märtsis.