Mikko AlataloFoto: Promomaterjal
Inimesed
14. august 2018, 11:46

Mikko Alatalo tuleb Tallinna ühislaulmist juhatama (2)

Legendaarne Soome muusik ja parlamendiliige Mikko Alatalo tuleb Tallinnasse juhatama soome- ja eestikeelset ühislaulmist. Ta on juhatanud mitmeid lauluüritusi Eestis ning esines noore muusikuna Soome TV2 ja Eesti Televisiooni ühises saates "Õhtutäht".

Üritus on ühtlasi 100aastastele naaberriikidele pühendatud ühislauluraamatu "100 laulu" esitlus. Laulmine jätkub pühapäeval Tallinna lauluväljakul, kus toimub juubeliaasta raames 100 minutit kestev suur ühislaulmine.

"100 laulu" on koostanud reisiajakirja The Baltic Guide endine peatoimetaja Mikko Savikko, kes on olnud muusikast huvitatud juba aastaid. Lisaks on Savikko kirjutanud ka Eesti toidukultuurist.

Soomel ja Eestil on lisaks ühisele hümnile nii palju ühiseid laule, et kõik pole saja valitud hulka mahtunud. Mõned laulud on peaaegu sõna-sõnalt sarnased ja mõnel on ühine viis.

Enne ühislaulmist korraldatakse saatkonna hoovis suur ühispiknik, kuhu osalejad toovad kaasa meelepärased söögid ja joogid. Ühispiknik "Syödään#yhdessä!" oli eelmise aasta augustis üks Soome 100 üritustest Eestis, mis osutus nii populaarseks, et seda sooviti korrata.

Ühislaulmine toimub Soome suursaatkonna hoovis laupäeval, 18. augustil kell 18.30. Väravad avatakse kell 16:30, mil eelnevalt registreerunud külalised saavad tulla sisse oma lauda katma. Kell 17:00 algab ühispiknik ning 18:30 alustatakse ühislaulmisega Mikko Alatalo juhtimisel. Lauluüritusele mahuvad kõik.