Foto: Kuvatõmmis/youtube.com/brianvelez
Saund
13. august 2018, 15:37

VIDEO | Ameeriklane reageerib Eesti muusikale: kas Tommy Cashil on kõik ikka korras? (1)

Ameeriklane Brian Velez on postitanud YouTube'i video, kus võtab ette Eesti artistide lood ning räägib ausalt, mida ta neist arvab.

Tegu on juba tema teise videoga Eesti muusika kohta ning seekord võtab mees esimesena ette Tommy Cashi loo "Winaloto". "Ma ei tea, kas pealkiri on eesti või inglise keeles," on mees algul segaduses. Tommy lugu kuulama hakates on mehe esimene kommentaar "On temaga ikka kõik korras?". Hiljem lisab ta, et jumaldab räppari erootilist tantsimist.

Järgmisena kuulab Brian Trad.Attack!'i lugu "Kuukene". "Video on nii kaunis, režissöör on täielik geenius," kiidab ta. "Ka muusika on nii pehme ja laulja hääl kõlab imetlusväärselt," tänab ta eestlasi, kes talle Trad.Attack!'i soovitasid.

Nublu kohta jätkub Velezil samuti vaid häid sõnu. "Täitsa pekkis, kui hea!" Kuigi ta ei saa sõnadest aru, on loo muusika tema jaoks väga võimas. 

Briani sõnul soovitati talle hullupööra palju ka räpipundi 5MIINUST lugu "Jõul", mille kohta ütleb ta "Mida kuradit?" ja mõtiskleb, kas tegu on paroodiaga, mida saadetakse nädalavahetustel oma õpetajatele. 

Soovitatud lugudesse mahtus ka NOËP lauluga "Move". "Vau! Oh sa poiss, mulle meeldib see muusika," kommenteerib ta. "Kuidas ma ei ole temast varem midagi kuulnud?" imestab mees. "Ameerikas mängiks see laul igas H&M-is või Forever 21-s." Kõpperi hääl mõjub mehele rahustavalt.

Viimaseks kuulab mees Ewert and the Two Dragonsi lugu "Good Man Down". "Ma arvan, et videos olev laps esindab hästi Eesti inimest oma heledate juuste ja siniste või roheliste silmadega," ütleb ta, et kujutab meid just nii ette. "Ma tunnen, justkui laul räägiks minuga, see on niivõrd hea," ei ole mees kiitustega kitsi.