Aretha Franklin, New Yorgis möödunud aasta novemrbis Elton Johni Aidsi Sihtasutuse peolFoto: SHANNON STAPLETON/Scanpix
Saund
13. august 2018, 13:06

Soulikuninganna Aretha Franklin on raskelt haige

76aastane soulilegend Aretha Franklin on raskelt haige ning viibib Detroitis, ümbritsetuna enda lähedastest ja perekonnast.

Viimati esines lauljanna möödunud aasta novembris New Yorgis Elton Johni AIDSI Sihtasutuse peol.

Aretha Franklin, New Yorgis möödunud aasta novemrbis Elton Johni Aidsi Sihtasutuse peol Foto: SHANNON STAPLETON

Soulikuningannaks tituleeritud Aretha Franklin on viimastel aastatel võidelnud alkoholismi ja kaaluprobleemidega. Aastaid tagasi avastati naisel kõhunäärmevähk. Pahaloomuline kasvaja eemaldati 2011. aastal. Aretha vennad ja õed, ka tema mänedžerist õde Cecil Franklin, surid just vähkkasvaja tõttu.

Möödunud aasta augustis toimunud Philadelphia kontsert oli souli lauljanna perekonna väitel olnud tõeline ime, kuna Aretha võitles tol ajal tõsise kurnatusega. Novembris läks meedias liikvele uudis soulilegendi surmast, mis oli alguse saanud Aretha Franklini libakontolt. Aretha teatas samal päeval väljaandele US Weekly, et temaga on kõik hästi ja tänas, et inimesed muret tunnevad. "Ravimite kõrvaltoime tõttu olen kehakaalus palju kaotanud," lausus naine. Libauudis lauljanna lahkumisest läks liikvele pärast seda, kui ta oli tühistanud 2017. aasta suvel toimuma pidanud kontserdid. 

2017. aasta veebruaris teatas Aretha Detroidi raadioeetris, et on otsustanud lõpetada enda karjääri ning läheb pensionile.

Aretha Franklin Foto: TIMOTHY A. CLARY/Scanpix

Aretha Franklinit peetakse maailma üheks edukaimaks artistiks, kelle plaate on müüdud üle 75 miljoni eksemplari. Oma 50 aastase karjääri jooksul on lauljanna võitnud 18 Grammy muusikaauhinda.