Jari Sillanpää (vasakul) ja Siim Bahmatšov.Foto: VIDA PRESS
Inimesed
10. august 2018, 14:27

Soome laulja kallim Siim: „Metamfetamiini tutvustas mulle Jari.“ (10)

Soome estraadikuulsuse Jari Sillanpää eestlasest peig Siim Bahmatšov tunnistas, et kristallmetamfetamiin tuli tema ellu koos Jariga.

Mõlemad mehed on Helsingis süüalused kohtuasjas, mis hõlmab kümmekonda metamfetamiinipruukijat ja 50. eluaastates narkoärikat. Erinevalt Sillanpääst, kellele prokurör nõuab vabadusekaotust, pääseb Siim ilmselt trahviga, mis on vähemalt 30 päevamäära suurune. Sillanpää on möönnud kokku 118 grammi meelemürgi ostmist, kuid eitab süüdistust, nagu oleks ta tegelnud selle edasimüümisega.

Bahmatšov rääkis eeluurimismaterjalides, et tutvus metamfetamiiniga Sillanpää kaudu. Võrust pärit eestlane kuulati üle pärast seda, kui tema ja Jari pagasist oli pärast Tai reisi leitud uimastit.

"Olen kasutanud "kristalli" umbes kolm aastat," tunnistas Siim. "Tutvusin selle ainega Jari kaudu, kui hakkasime seda koos kasutama," vahendab Iltalehti.

Siimu sõnul on nad pruukinud narkootikumi kas suitsetades või süstides. 

Bahmatšov kinnitas, et nemad on aastate jooksul "kristalli" ostnud ainult kohtuasja peamise süüaluse käest. Doosid olevat varieerunud grammist kümne grammini. Siim toonitas, et uimastit on ostetud ainult enese jaoks, kuid seda on nad pruukinud ka välismaal. "Tellimise ja maksmise eest on alati hoolt kandnud Jari," rääkis Bahmatšov. 

Kui kuulsa paari pagasist leiti kevadel Vantaa lennuväljal metamfetamiini, väitis Jari, et kohvrid oli pakkinud Siim. Bahmatšov tunnistas seda politseile, põhjendades, et tema kui süstemaatilisem isik pakib alati nende pagasit. Kuid seda, kuidas metamfetamiin kotti sattus, ei osanud Bahmatšov öelda.