Kuressaare merepäevad kannavad sel aastal nime "Tuule puudutus"Foto: Eesti Kunstiakadeemia
Inimesed
10. august 2018, 11:33

GALERII | Kuressaare merepäevad „Tuule puudutus“ sai põneva avaakordi (2)

Kuressaare merepäevad kannavad sel aastal nime "Tuule puudutus" ja toimuvad nagu ikka Raiekivi säärel ja Kuressaare supelrannas .
Kuressaare merepäevad; "Tuule puudutus"; Saaremaa vallavanem Madis Kallas Foto: ALAR TRUU

Neljapäeval, 9. augustil tehti suursugusele üritusele sissejuhatus Saaremaa kaubamaja näituseruumides väljapanekuga "Meri annab, meri võtab..." Pressikonverentsil osalesid lisaks merepäevade korraldajatele ja vallavalitsuse esindajatele ka päeva- ja õhtujuht Marek Sadam, Saaremaa muuseumi juht Rita Valge, kes tutvustas merepäevade ajal lossivallidel avatavat pukktuulikut ja Mikk Rand Kinobussist.

Foto: Cärol Otti kollektsioon "Kõik on trois" (Eesti Kunstiakadeemia)

Näituse üks pool esitleb rahvusvahelisel noore disaineri konkursil võitjaks osutunud Cärol Otti kollektsiooni "Kõik on trois".

Cärol on pärit väikeselt Prangli saarelt ning tema kollektsioon ongi lugu sellest, mida võib meri kaldale tuua ja kuidas meri õpetab elama piiratud oludes.

Kuressaare merepäevad; "Tuule puudutus"; Tiit Jõgi  Foto: ALAR TRUU

Kapten Tiit Jõgi esitles enda valmistatud laevamudeleid.

Vana merekaru tutvustas merepäevade avapäeval oma kätega tehtud laevamudeleid ja rääkis neist ka põnevaid lugusid. 

Kuressaare merepäevad; "Tuule puudutus", Marek Sadam; Leenu Foto: ALAR TRUU

Uurisime juba aastaid Kuressaare merepäevadel konferansjeena töötanud muusik Marek Sadamalt, mis teda üha uuesti Saaremaale kisub. 

Marek: Käin Saaremaal väga tihti ja mitte puhkamas, aga just väikeseid intiimseid kontserte andmas. Vahel tundub, et Saaremaa on üldse ainuke Eesti piirkond, kes tahab minu kontserte näha. Saaremaal pole mul kunagi mahti lihtsalt puhata. Seekord oli erand ja suur õnnistus, et merepäevade korraldajad kutsusid mind siia päev varem. Sain päevakese GoSpas lihtsalt rahulikult magada. 

Kuulsin siin ühe kõrvaga, et oled kirjutamas ka raamatut?

Jaa, peab paika. Kirjutan enda laulude tekstidest raamatu. See pole luuleraamat. Iga lauluteksti juurde tuleb ka lugu, aga need pole kindlasti lood mida oma kontserditel räägin. Sinna tulevad mõtted, mis mul antud lauluga seostuvad või siis nende laulude saamislood. Vähemalt neljakümne tekstiga raamat. Pealkirjaks "Tulbid ja bonsai". Algul tahtsin pealkirjaks panna "Jääda narriks", aga lõpuks otsustasin jääda siiski selle teise variandi juurde ehk siis "Tulbid ja bonsai." Raamat peaks ilmuma oktoobris. Kuna mul on 20. oktoobril sünnipäev, siis otsustasin teha endale sünnipäevakingituse. Aga äkki meeldib raamat kellegile veel. Tegu pole kindlasti elulooraamatuga, vaid  vahekokkuvõttega minu elust. 

Kuressaare merepäevade ajakava näed SIIN!