Printsess Mako ja tema peigmees mullu septembris pressikonverentsil oma kihlusest teatamas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
10. august 2018, 10:20

Jaapani printsessi pulmad lükkuvad ämma finantsprobleemide tõttu edasi

Jaapani printsess Mako (26) pidi tänavu novembris pulmi pidama, kuid abiellumine lükkub edasi. Noorpaari armastus ei ole kahanenud - naitumist takistavad väidetavalt hoopis peigmehe ema suured võlad.

Keiser Akihito vanim lapselaps teatas mullu septembris kihlumisest tavarahva seast pärit Kei Komuroga, kellega ta oli tutvunud ülikoolis õppides. Nagu kõik Jaapani keiserliku pere naised, peab ka Mako tavainimesega abielludes oma tiitlist loobuma. 

Ent tänavu veebruaris teatas noorpaar ootamatult, et novembrisse plaanitud pulmad lükkuvad edasi 2020. aastasse. Mako ja advokaadibüroos assistendina töötav Kei väitsid, et vajavad aega, tegemaks ettevalmistusi ning juurdlemaks sügavamalt abielu üle. 

Nüüd on Jaapani meedia teatel selgunud viivituse põhjus: printsessi vanemate prints Akishino ja printsess Kiko sõnul ei tohi pulmad toimuda enne, kui peiu ema pole oma finantsprobleeme ära klaarinud. Nimelt sai Kei ema oma endiselt partnerilt laenu, katmaks poja õppemaksukulud. Nüüd on tal kaelas suured võlad. 

The Guardiani teatel on Mako vanemad Komurodele mitmel silmast silma kohtumisel sõnaselgelt öelnud, et pulmi ei saa pidada enne, kui Kei ema pole oma võlgu ära klaarinud.

Karta on sedagi, et noorpaar langeb avaliku kriitika alla teise rahaküsimuse tõttu. Nimelt maksab Jaapani valitsus Makole ja Keile umbes 100 miljonit jeeni (900 000 dollarit), hõlbustamaks printsessi lahkumist keiserlikust perest ning sisenemist tavainimeste ellu. 

The Guardiani teatel alustas Kei augusti algul kolmeaastaseid õpinguid New Yorgi Fordhami juurakoolis, õiendamaks advokaadipabereid. Kyodo Newsi teatel on noorpaar siiski regulaarses kontaktis ning kavatseb endiselt abielluda.