Jari Sillanpää ja Siim BahmatšovFoto: VIDA PRESS
Inimesed
9. august 2018, 12:54

Eesti peikaga soome laulja kulutas narkole kümneid tuhandeid eurosid (18)

Eile algas Helsingis kohtuprotsess estraaditäht Jari Sillanpää (52) ja veel kümmekonna mehe üle. Tosina süüaluse seas on ka staari eestlasest kallim Siim Bahmatšov.

Sillanpää on omaks võtnud, et ostis peamiselt süüaluselt, 50. eluaastates soome narkoärikalt mitme aasta jooksul kokku 118 grammi metamfetamiini. Kuid süüdistaja hinnangul on kogus kindlasti suuremgi. Näiteks kevadisel Tai puhkusereisil soetas staar enda sõnul 10 grammi tundmatu venelase käest.

Sillanpääd süüdistatakse ka meelemürgi levitamises, karistuseks nõuab prokurör vangistust, mis võib olla ka tingimisi.

Peamine süüalune on politseile öelnud, et müüs staarile metamfetamiini hinnaga 200 eurot gramm. Seda grammihinda on kinnitanud ka Bahmatšov.

Kui arvestada, et laulja maksis iga grammi eest 200 eurot, tuleb 118 grammi peale summaks 23 600 eurot, rehkendab Iltalehti. Selle raha eest saaks näiteks uue auto. Jari ja narkoärika vaheline kirjavahetus näitab, kuidas estraaditähe uimastisõltuvus aastate jooksul süvenes. Vähemalt kahel puhul oli ta valmis uimasti saamise nimel maksma ka topelthinda - 400 eurot grammist. 

Hiljuti mõisteti Sillanpääle ligi 24 000 euro suurune trahv selle eest, et ta põhjustas mõnuaine mõju all Helsingis liiklusavarii.