Jari SillanpääFoto: Vida Press
Inimesed
8. august 2018, 13:06

Soome laulja võib saada narko eest vangistuse, eestlasest kallim pääseb ilmselt trahviga (6)

Soome estraadikuulsus Jari Sillanpää astus täna Helsingis kohtu ette, süüdistatuna narkootikumide ebaseaduslikus omamises, pruukimises, aga ka levitamises. Tosina kohtualuse seas on ka Sillanpää eestlasest boyfriend Siim Bahmatšov (Bahmatsov).

Iltalehti teatel nõuab prokurör Sillanpääle vabadusekaotuse määramist. Võrust pärit Bahmatšov pääseb ilmselt trahviga. Süüdistaja hinnangul võiks see olla vähemalt 30 päevamäära suurune. 

Kohtuasja keskmes on 50. eluaastates soome mees, keda süüdistatakse metamfetamiini korduvas toimetamisest Taist ja Hollandist Soome ning selle edasimüümises. Kümmekond kohtualust on saanud süüdistuse meelemürgi ostmises ja edasimüümises.

Kohtusse naerulsui saabunud Sillanpää möönab, et on 35 puhul ostnud kokku 118 grammi metamfetamiini. Kevadel jäi ta Taist kodumaale naastes lennujaamas vahele 0.5 grammi metamfetamiiniga. Jari väitel oli tema kohvri toona pakkinud Siim. Tais oli Jari enda sõnul ostnud kümme grammi ainet enda ja sõprade ühiseks kasutamiseks. Meelemürgi edasimüümist Sillanpää eitab. Staar olevat seda ostnud enda tarbeks ning peol teistelegi pakkumiseks. 

See on Sillanpääle aasta jooksul juba teine narkosüüdistus. Varem määrati talle ligi 24 000 euro suurune trahv metamfetamiini omamise ning selle mõju all liiklusõnnetuse tegemise eest.