Mark SoosaarFoto: Teet Malsroos
Inimesed
14. august 2018, 12:06

Mark Soosaar: uuesti võiks teha "Metskapteni"  ja "Nipernaadi"

Selle nädala Naistelehe kaanepersoon on režissöör Gerda Kordemets, kelle käe all valmib uusversioon kultusfilmist "Mehed ei nuta". Kas mõnele teisele Eesti mängufilmile võiks veel uue hingamise anda?

Režissöör Mark Soosaar:" On kaks filmi, mille taaslavastamist oleks Eestis väga vaja. Esimene on Juhan Smuuli näidendi põhjal loodud "Metskapten". Kui Kalju Komissarov jäljendas seda tehes 1960ndatel läänes võimutsenud eksistentsialismi, siis tegelikult on Smuuli näidendis "Kihnu Jõnn" kõik teisiti. See on heroiline lugu mehest, kes on oma saatusest tugevam ja võimeline seda juhtima. Uuesti võiks teha ka "Nipernaadi". Gailiti teos kirjeldab kahte maailma: ühte, mida näeb tavainimene, ja teist, mida mõistab Toomas Nipernaadi. Kiisk ei lähtunud Gailiti kirjutatust, vaid tegi filmi ärimehest. Mõlemad linateosed peaks uuesti tegema, sest esiteks on Eestis puudu isikutest, kes vastutavad ja viivad rahvast edasi. Teiseks puudub suurem visioon. Näitlejaid ja tegijaid, kes sellega hakkama saaks, on meil küll."

Vasta samale küsimusele meie Facebooki-lehel. Võid võita Lirene jalaseerumi, mis niisutab nahka ja eemaldab paksendid. Võitja nime ja valiku vastuseid avaldame järgmises numbris.