Intsikurmu festivalFoto: Facebook.com/Intsikurmu
Saund
3. august 2018, 09:37

Intsikurmu pöörab Eesti juubeli puhul tähelepanu lastele

3.-4. augustini toimub Põlvas Intsikurmu festival, mis on tänavu pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Kolmel laval astub üles enam kui 30 artisti nii Eestist kui ka välismaalt. Samuti on metsapargis avatud kunstiinstallatsioonid, metsarestoranid ning lasteprogramm Lastekurmu.

„Intsikurmu festival kutsub juubeliaastal Eesti ürgsesse loodusesse maailmatasemel muusikat nautima,“ sõnab Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. „Kuna EV100 tähistamisel on fookuses lapsed ja noored, on tänavusel Intsikurmul pandud erilist rõhku lasteprogrammile Lastekurmu. Väiksemaid juubelisuve nautlejaid ootavad töötoad, metsajooga, ühine toiduvalmistamine ja palju muud põnevat,“ rõõmustab Soe.

„Intsikurmu festival pälvis selleaastasel Eesti muusikaettevõtluse auhinnagalal aasta muusikasündmuse tiitli. See on suur rõõm ning esitab samas väljakutse hoida taset ja üllatada,“ sõnab festivali üks peakorraldajatest Mihkel Kübar. „Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul pakume sisukat programmi, maitseelamusi ja loomulikult tegevusi lastele ning seda kõike meie Eesti imelise looduse rüpes,“ lisab Kübar.

Juubeliaastal on festivali välismaised esinejad Kiasmos, Big Freedia, Ghostpoet, Conner Youngblood, Antoha MC, Suff Daddy & The Lunchbirds ja Clap Your Hands Say Yeah. Kodumaistest muusikutest astuvad üles džässitalent Kadri Voorand koos kitarrist Andre Maakeriga, Rasmus Rändvee, Maarja Nuut & HH, armastatud laulja ja laulukirjutaja Mari Jürjens, Meisterjaan, reket ning paljud teised.

Pere- ja lastesõbralik atmosfäärifestival pakub lisaks mitmekesisele muusikaprogrammile heli-, valgus- ja videoinstallatsioone, mida võib leida ürgse metsapargi sügavusest. Varasemast rohkem on oodata tänavakunsti. Mõlemale festivaliõhtule paneb punkti öödisko. Maitseelamuste  pakkumiseks on festivalil tänavatoiduala ja lauateenindusega metsarestoranid.

Päevapiletid ning noorte- ja festivalipassid on müügil Ticketeri keskkonnas. Festivali väravad avatakse mõlemal päeval üks tund enne esimese kontserdi algust. Lisainfo Facebookis ja Instagramis.