Rick Genest ehk Zombie Boy 2011. aastal Rio de Janeiro moenädalal. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
3. august 2018, 09:36

Lady Gaga tätoveeritud zombipoiss võttis endalt elu (7)

Lady Gaga kinnitab kuuldusi, et tema videos "Born This Way" figureerinud tätoveeringutega modell Rick "Zombie Boy" Genest tegi eluga lõpparve. Markantse välimusega noormehel, kes otsustas pärast ränka tervisekriisi omandada elava surnu välimuse, oli aastaid vaid 32.

Kanadas Montrealis elanud Genest leiti kolmapäeval oma kodust surnuna, kirjutab People. Kuue päeva pärast saanuks ta 33aastaseks.

Lady Gaga jagas kurba uudist neljapäeval Twitteris.

"Mu kalli sõbra, Zombie Boy Rick Genesti enesetapp on masendav," kirjutas lauljatar.

"Peame rohkem pingutama, et muuta kultuuri, tuua vaimne tervis esiplaanile ning eemaldada stigmad, millest me rääkida ei suuda. Kui sa piinled, helista täna mõnele sõbrale või pereliikmele. Me peame üksteist päästma."

"Mu tätoveeringud kujutavad inimkeha kui lagunevat laipa."

'Rick oli saanud koha Guinnessi rekordiraamatus, sest tema kehast oli tätoveeringutega kaetud 90%. Elava surnu välimuse otsustas noor kanadalane omandada pärast eluohtlikku tervisekriisi, kirjutab Briti leht Mirror. Rick oli 15, kui tal diagnoositi ajukasvaja. Lõikust tuli poisil oodata pool aastat. Selle aja jooksul jõudis ta pikalt elu ja surma üle mõelda.

"Mulle öeldi, et võin surra või jääda sandiks. See vist tekitaski minus tohutu huvi kõige morbiidse ja tontliku vastu." Lõikus õnnestus, kuid elu lühidust mõistnud Rick otsustas hakata elama nii, nagu hing ihaldab. Ta jooksis kodust ära, magas, kus juhtus, sai Montreali pungi- ja friigiskeene osaks. "Sain aru, et elu on liiga lühike, et mitte viia ellu oma unistusi tätoveeringutest ja keha muutmisest."

"Mu tätoveeringud kujutavad inimkeha kui lagunevat laipa - see on mädaneva korjuse kunst," rääkis Rick 2006. aastal ajakirjale Bizarre. "See on ka austusavaldus õudusfilmidele, mida ma armastan." Osalemine Lady Gaga muusikavideos tegi Rickist staari, keda kutsuti modelliks nii moešõudele kui ka reklaamidesse.