Anders ja Anne LevandiFoto: Mihkel Leis
Inimesed
3. august 2018, 14:01

Äsja abiellunud Anders Levandi: palusin Anne kätt talle korraldatud aardejahi käigus (16)

"Pidu ise tuli lõpuks üsna suur, aga kõiki, kes kohal olid, peame oma pereks," räägib 27. juulil abiellunud Anders Levandi. Tema ja abikaasa Anne pulma külastas 90 inimest.

Pidu peeti Annele olulises kohas, tema vanematele kuuluvas Vana-Riisipere mõisahoovis. "Mõisahoov oli alati mõeldud pere kogunemise kohaks ning seal pulmi pidada oli nii emotsionaalselt kui ka loogiliselt õige otsus. Suur koormus pulmi korraldades, aga mälestused sellest päevast püsivad oma kodu hoovis," on Anders valikuga rahul. Ta lisab, et Annel oli mõte pulmad mõisahoovis pidada hetkest, mil tema vanemad krundi soetasid.

Anders, kes on Annega koos olnud juba pea viis aastat, sõnab, et nad tutvusid sõbranna pulmas. "Alates tollest pulmast ristusid meie teed mitmel korral, kuni Anne kohtingule kutsusin ning meie lugu alguse sai," meenutab ta.

Abieluettepaneku tegi mees Annele eriti vahval moel. "Eesmärk oli taasluua meie esimene kohting ning lisada sellele väike kiiks. Nimelt olin ma üle linna peitnud väiksed mõistatused ja infokillud meie kohta (näiteks kus me esimest korda midagi kogesime), mis omakorda andis vihje järgmise punkti kohta. Põhimõtteliselt nagu aardejaht, mis kulmineerus Tallinna vanalinnas Pilstickeri torni kõrval asuval pisikesel vaateplatvormil. Seal sain lõpuks ka põlve maha ja olulise küsimuse esitatud," avaldab Levandi. Sama asukoha koordinaadid on graveeritud ka nende abielusõrmuste sisse.

Oma mesinädalad otsustas muidu Amsterdamis elav noorpaar veeta üllatuslikult Eestis. "Oleme viimased neli aastat välismaal elanud ning Eestis käies jõuame nautida vaid pisukest osa oma kodumaast. Seega tahtsime avastada kohti, kuhu üldjuhul siin käies ei satu – nautida tõelist Eesti suve tõelises Eesti looduses ja külakestes. Seetõttu otsustasime avastada Kirde- ja Kagu-Eestit (Narva-Jõesuust Setomaani)," põhjendab ta.

"Meid paelus silmaga märgatav erinevus vaid kilomeetrite vahel – väike Eestimaa, aga nii palju erinevaid kultuurilisi ja arhitektuurilisi tahke. Eesti inimesel ja Eesti inimesel on ikka suur vahe," tõdeb Anders.