Indrek Galetin tegi koostööd Inglismaal laineid lööva artisti Seann Miley Moore'igaFoto: Erakogu
Inimesed
2. august 2018, 14:27

GALERII | Fotograaf Indrek Galetin koostööst Inglismaa superstaariga: kõik sai alguse Instagramist (21)

"Seann jäi mulle esimest korda silma oma erilise stiili ja ekstravagantsete esitustega Briti talendisaatest X Factor. Mind on alati köitnud isikupärased inimesed, kes ei karda iseendale truuks jääda ning kellele ei lähe teiste inimeste kriitika korda. Seann tundus just selliste iseloomujoontega artist olevat ja ma ei eksinud," sõnab Eestist pärit tippfotograaf Indrek Galetin, kes tegi fotosessiooni Inglismaa talendisaates osalenud Seann Miley Moore'iga.

"Kõik sai alguse nii, nagu see tänapäeval ikka käib - Instagrami kaudu. Hakkasin Seanni kontot jälgima, tema jällegi minu oma ja nii me kirjavahetust alustasimegi," meenutab Galetin.

Pärast Instagramis suhtlemist saatis Moore juba Indrekule oma agendi kontaktid, kellega mees edasi suhtles. "Seanni ja tema meeskonna arvates olime esteetika poolest ühel lainel ja nad olid potentsiaalsest koostööst väga huvitatud."

Sellele järgnes Seanniga silmast silma kohtumine. "Istusime maha ja arutasime erinevaid ideid ning kontsepte, mida võiks ellu viia. Pakkusin talle ka variandi teha fotosessiooni ajal paralleelselt kõiki stseene üles filmides lühifilm. Seann kiitis selle idee heaks," räägib Indrek.

Mees alustas ettevalmistustega, mis kestsid ligikaudu kaks kuud ning mille käigus pidi ta ühendust võtma ka erinevate moedisaineritega. "Vahepeal olin ma kutsutud Londonis toimunud Kristina Viirpalu kollektsiooni esitlusele, kus mul oli võimalus tema loomingut oma silmaga näha ja ka antud projektist rääkida," lausub Galetin, et fotosessiooni pääses ka Eesti disain.

"Seann kandis võtte ajal Kristina Viirpalu valgeid narmastega pliiatsseelikut, kootud peenvillast bodi, tikitud sukkasid ja musta pika sabaga hõlmikseelikut. Peale Eesti moedisaini kasutasime ka Iisraeli ja Läti moedisainerite duo Fyodor Golani loomingut, kelle triibulisi pükse oli enne meie fotosessiooni kandnud Madonna isiklikult," paljastab Indrek.

Fotod peaksid tekitama küsimusi meie endi kohta

"Kogu projekti kontseptsioon oli algusest peale mõeldud nii, et tegu oleks visuaalse elulooga, mis hargneks omakorda neljaks osaks: taassünd, edukus, seksuaalsus ja isikukuuluvus. Kõige keskpunktis oli Seann ise," räägib Galetin, mis lugu fotode taga peitub.

Indrek sõnab, et soovis luua midagi, mida pole varem nähtud. Seda kõike soovis ta teha riskides ja eksperimenteerides. "Minu peamine eesmärk oli kasutada sümboolikat ja sügavamat sõnumit nii, et selle tähendus ei oleks kohe ilmselge. Igal üksikul pildil on sügavam tähendus, mis peaks tekitama arutelu ja küsimusi meie endi ning sügavama mina kohta."

Indreku jaoks oli suur au Seanniga koostööd teha ja teda oma projekti kaasata. "Oleme mõlemad lõpptulemusega väga rahul. Pean tõdema, et ma poleks suutnud seda projekti ellu viia ilma suurepärase rahvusvahelise meeskonnata. Kuigi võttepäev oli väga pikk ja väsitav, suutsime kõik oma hullumeelsed ideed ellu viia," on mees õnnelik.