Dan Brulé
Inimesed
2. august 2018, 12:54

USA hingamisguru tegi hingamisäpi, sest vajame kiiremaid tehnikaid, et stressiga toime tulla

Dan Brulé on õpetanud teadlikku ja vabastavat hingamist enam kui 125 000 inimesele 55 riigis. Sellel aastal tõi ta turule ka uue rakenduse, mille abil inimesed neid tehnikaid iseseisvalt õppida saavad. 2. augustil toimub Tallinnas Tao keskuses Dan Brulé Suurhingamise ring „108 hingamist Dan Bruléga“. Täna kell 15 esitleb Dan Brulé Tallinna Viru keskuse Rahva Raamatus raamatut „Lihtsalt hinga“.

Kuigi maailmas on palju hingamiseksperte, eristub Brulé neist oma kogemuspagasiga. Teadliku hingamise meisterlikkus peitub tema ammendamatus energias ja kohalolus. Need kaks omadust on koos teadmiste ja oskuste kombinatsiooniga toonud Brulé juurde sellised tippkliendid ja -partnerid nagu maadleja Aleksander Karelini, vabasukeldumistšempion Stig Åvall Severinseni, transpersonaalse psühholoogia rajaja Stanislav Grofi, new age’i pioneeri Leonard Orri, arktilise ekstreemujuja Wim Hofi ja motivatsioonikoolitaja Tony Robbinsi.

Tulete Eestisse oma uue hingamiskursusega?

Jah, me oleme partneriga teinud selleks palju tööd, ligi 100 tundi videomaterjale ja õpetusi. Loodud on ka fb-grupp, kus inimesed saavad oma kogemusi jagada. Nüüd töötame veebiversiooni kallal ja see on väga põnev. Samuti tahame turule tulla uue äpiga, mille abil saab õppida hingamisharjutusi ja tehnikaid. On hingamisharjutused sportlastele, fitnessiharrastajatele, ärimeestele, programm loovuse suurendamiseks kunstnikele ja teistele loomeinimestele. Samuti oleme välja töötanud eraldi programmi neile, kes tegelevad teiste inimeste tervendamisega ja programmi ka lapseootel naistele. Olen kindel, et need saavad maailmas populaarseks, sest koostajaks on väga professionaalne meeskond. Seda äppi hakkan kasutama ka oma seminaridel. Enne tunni algust palun kõigil välja võtta oma telefonid ja sellest saab üks koolituse osa.

Miks selle koolituse nimetuses on kasutanud numbrit 108?

Olen oma elus viibinud palju Indias ja minu vaimne juht kellega kohtusin 1980. aastatel, on samuti sealt pärit. Neil on 108 nime jumalatele ehk siis 108 võimalust ennast kaitsta ennast ja see on ka üks minu lemmiknumbreid.

Dan Brulé

Kes on teie koolitusele oodatud?

Kõik on oodatud. Äriinimesed ja kuna on see toimub augustis, ajal, mil inimesed palju väljas spordivad, siis kõik, kes tegelevad harrastusspordiga. Samuti need, kes tunnevad, et neil ei jätku piisavalt energiat. Õige hingamisega saab energiat väga kiiresti laadida, vabaneda stressist ja lõdvestada keha. Ükskõik millega sa tegeled, kasutades õiget hingamist, võid väga üllatuda, kuidas kasvab sinu tegevuste efektiivsus. Õige hingamine võibki olla see puuduv pusletükk, et pilt uuesti terviklikuks saada. Mina ütlen, et teadlik hingamine on uus jooga, aastaid oleme võtnud endale aega, et keskenduda joogaasenditele ja õppida oma keha lõdvestuma. (võimalik väljatõste, kasti sisse) Aga elutempo on läinud palju kiiremaks ja me vajame kiiremaid tehnikaid, kuidas oma stressiga toime tulla.

Isegi hingamiseks on juba äpp välja mõeldud…

Jah, oli ka aeg. Sain aru, et inimesed vajavad seda. Olen selle projekti kallal koos oma partneritega Lõuna-Aafrikast ja Californiast töötanud kolm aastat, palganud parimad arendajad äppi looma ja hetkel väga elevil. See äpp aitab avastada sul enda võimekust ja saada teadlikumaks iseenda võimetest.