"Hommikusöök Staariga" - Ithaka Maria Harito; Anu Saagim; restoran Babulja
Inimesed
2. august 2018, 11:47

Pikka intervjuud värske Missis Estoniaga loe homsest Õhtulehe paberist 

VIDEOINTERVJUU ITHAKA MARIAGA | Kaunitar puhkes eksmehest rääkides nutma! (65)

Saates "Hommikusöök staariga" käis hiljuti Missis Estonia 2018 tiitli võitnud lauljatar Ithaka Maria Harito, kes oma eksist rääkides väga emotsionaalseks muutus ja nutma puhkes. 
"Hommikusöök Staariga" - missisekrooniga Ithaka Maria Harito Foto: Tiit Tamme

Missis Estonia 2018 finaalist võttis tänavu osa ka 39-aastane Ithaka-Maria Harito (endine Rahula), keda üldsus tunneb suurepärase muusikakirjutaja ja lauljana.

Ithaka Maria on olnud mõnda aega suurema publiku eest varjul, sest tema perre sündis vahepeal veel kaks last. Hetkel on kaunis naine 16-aastase ja 4-aastase tütre ning 3-aastase poja ema.

Kui uurisime, miks ta otsustas missisevalimistel osaleda, siis vastas Ithaka Maria, et soovis oma ellu mingit kardinaalset muutust ja teisalt tõestada iseendale, et see väike tüdruk on tema hingesopis ikka veel alles, kes kunagi tahtis end printsessina tunda.

Ithaka-Maria on suurepärane näide sellest, et iga lapse saamisega kasvab naine hingeliselt mäekõrguse võrra suuremaks, targemaks ja ilusamaks.

Samuti rääkisime kaunitariga emaks olemise rõõmudest ja muredest, kaasast lahkumineku valudest, artisti keerulisest igapäevatööst ja tema põnevatest tulevikuplaanidest. 

Pikemat intervjuud värske Missis Estoniaga loe homsest Õhtulehe paberist. 

Ithaka Maria täispikk nimi on Gyrcelea-Ithaka-Maria ja selle pani talle tema isa Peeter Pruuli.

Ithaka Maria hakkas muusikaga tegelema väga noorelt. Juba 5-aastasena viidi ta Tallinna Muusikakooli klaveritundidesse. Ithaka Maria on õppinud klassikalist muusikat Tallinna Muusikakeskkoolis, Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis ja Eesti Muusikaakadeemias.

1995. aastal osales Ithaka Maria konkursil populaarsesse gruppi Best B4 uue liikme leidmiseks ja osutus valituks.

Laulukirjutajana tegi Ithaka Maria oma esimese ja kohe väga eduka katsetuse 1997. aastal, kirjutades koos Tomi Rahula ja isa Peeter Pruuliga laulu "Mere lapsed", mis osales 1998. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Birminghamis, loo esitajaks oli Koit Toome. 

2001. aastal pani Ithaka Maria kokku esimese oma ansambli Slobodan River, mis esitas põhiliselt lauljatari omakirjutatud laule. 

Alates 2006. aasta suvest otsustas lauljatar taas jätkata sooloartistina ja võttis oma esinejanimeks nüüd juba kaks oma kolmest eesnimest – Ithaka Maria.

2006. aasta juulis ilmus Ithaka Maria esimene singel "Take A Ride"/"Paremaid päevi", mille tootis tuntud Rootsi produtsent Per Sunding.

2009. aastal ilmus Ithaka Maria esimene album - "A Little Wicked".

Alates 1995. aastast teeb Ithaka Maria koostööd produtsendi/mänedžeri Alar Kotkasega, kes on olnud pea kõikide lauljatari seni ilmunud albumite, singlite ja muusikavideote vastutav produtsent. Ithaka Maria on plaadifirma MIG Music artist.

Ithaka Maria on osalenud saatejuhina TV3 suurprojektis "Eesti otsib superstaari", laulja-treenerina TV3 saatesarjas "Laulud tähtedega" ning staar-tantsijana Kanal 2 hittsaates "Tantsud tähtedega". Samuti on lauljatar osalenud kodumaistes teleseriaalides "Kelgukoerad" ja "Unistuste agentuur".

KANAL 2 AASTAPÄEVA PIDU; Tomi ja Ithaka Maria Rahula Foto: TEET MALSROOS

1997. aastal abiellus Gyrcelea-Ithaka-Maria Pruuli klahvpillimängija ja laulukirjutaja Tomi Rahulaga. 3. juulil 2002 sündis neil tütar Agathe Vega Rahula. Abielu lahutati 2004. aastal.

KALAMAJA PÄEVAD, Ithaka Maria ja Aleksei Savitski Foto: TEET MALSROOS

Aastatel 2012–2017 oli tema elukaaslane Tallinna Kalevi amatöörjalgpallur ning ärimees Aleksei Savitski. Suvel 2013 sündis neil tütar Mira Theresa ning suvel 2015 poeg.