Tomi RahulaFoto: Alar Truu
Üritused
1. august 2018, 14:09

Tomi Rahula: Eestil on Eurovisionil võimalus läbi lüüa muusika, mitte meeletu lavasõuga (10)

"Saama hakkab Mardi ja Heidy alustatud asja edasiviimine. Nad on teinud sellest väga-väga suure asja, mis on väga tubli," räägib Raadio 2 "Suvehommikus" Tomi Rahula, kes on "Eesti laulu" uus peaprodutsent.

"Tegelikult on selles võistluses kohti, mida saab veel edasi arendada ja tulevadki suuremad ning väiksemad uuendused, mis annavad asjale veel paremat maiku," sõnab Rahula.

Mart Normeti soov oli, et uus inimene alustaks täiesti nullist. "Päris nullist me pihta ei hakka, minu ideedes esitatud nägemus ei olnud asja pahupidi keeramine," lausub Tomi, et ei näe vajadust kõike tükkideks võtta.

Rahula sõnab, et "Eesti laulus" on oluline roll ikkagi muusikal. "Saan aru, et tänapäeval on sõu oluline, aga see ei ole primaarne. Peamine on ikka hea muusika ja Eesti võimalused suures pildis on ikkagi võimalus oma muusikaga, mitte meeletu lavasõuga läbi lüüa. Kuskil on ikka piirid ees ja siis tuleb Saksamaa või Inglismaa oma rahakotiga. Kui teha midagi meeletu, siis see ju maksab," tõdeb Tomi, et Eestil pole lavasõuga suurte riikidega võimalik konkureerida.

"Aga tuli Portugal, laulis ja võitis," viitab Rahula Salvador Sobrali eelmise aasta Eurovisioni võidule. "Alati ei ole vaja asjadest üle hüpata."