Hendrik Sal-SallerFoto: STANISLAV MOSHKOV
Saund
1. august 2018, 11:41

Hendrik Sal-Saller: kui teaksin hiti saladust, kirjutaksin neid kogu aeg (8)

"Tegelikult oleks minust pidanud saama pianist, aga saatuse tahtel ja minu enda laiskusest tingituna seda siiski ei juhtunud," räägib Eesti esirokkar Hendrik Sal-Saller Raadio 2 "Suvehommikus".

"Mõnes mõttes jube kahju, sest kui ma oskaks praegu klaverit mängida, oleks mul oluliselt lihtsam arvutiga toimetada ja leida mõni vend, kes mu asjadele veidi peale mõmiseb," viitab Sal-Saller praegu muusikas valitsevale mõminaräpi suunale.

Palju ei jäänud ka puudu, et Hendrik oleks hakanud trumme mängima. "See ei olnud Gunnar Grapsi mõjutus, mängisin trumme täiesti iseseisval sisemisel soovil. Kuna mul trumme polnud, mängisin kodus kõikvõimalikel pottidel ja pannidel."

Sal-Saller, kes ei kirjuta lugusid ainult endale vaid ka näiteks Inesele ja Supernovale, sõnab, et kirjutab lugusid artistist lähtuvalt. "Paar korda, kui olen teistele lugusid kirjutanud, on ka tulnud tellimused, et lugu on kohe vaja, näiteks Ott Leplandiga." Siiski ütleb ta, et sellised olukorrad on pigem erandid.

Hendrik ei tea, mis on hiti saladus. "Kui ma teaks, kirjutaksin neid kogu aeg. Seda enam, et viimasel ajal tundub mulle, et ma ei saa üldse millestki midagi aru. Jätan selle täiesti lahtiseks, tõenäoliselt mängivad tuhanded ja miljonid faktorid asjade juures."