Ülekaalulised turistid teevad eeslitel lõbusõiteFoto: Caters News / Scanpix
Loomad
30. juuli 2018, 15:10

GALERII | Paksud turistid sandistavad eesleid (29)

Paksud turistid sandistavad eesleid, kes neid ümber Kreeka saare Santorini veavad ja see sunnib kohalikke neid ristama, et nad tugevamad oleksid.

Maist oktoobrini külastavad turistid suurte hordidega väikest paradiisisaart. Selle perioodi vältel jõuab iga päev saarele kuni viis kruiisilaeva suvitajaid ehk umbes 1200 inimest päevas, vahendab DailyMail.

Santorini on tuntud oma mägise maastiku poolest ja traditsiooniliselt on kasutatud eesleid, et inimesi viia aladesse, kuhu sõidukitega ligi ei pääse – näiteks pealinnas Firas.

Ülekaalulised turistid teevad eeslitel lõbusõite. Foto: Caters News / Scanpix

Loomade õiguste eest seisjate sõnul on rasvumus tõusuteel ja loomi sunnitakse üha raskemaid ja raskemaid koormaid kandma. Seejuures sunnitakse neid tööle iga päev ja tundide viisi. Neil ei ole varjupaika, võimalust puhata ja vett juua – see põhjustab neil selgroo vigastusi ja sadula hõõrumisest tingitud lahtiseid haavu.

Ülekaalulised turistid teevad eeslitel lõbusõite. Foto: Caters News / Scanpix

Heategevusorganisatsioonide sõnul tähendab paksude turistide massiline tulek seda, et kohalikud, kes oma loomadest võimalikult palju teenida soovivad, on hakanud neid ristama, et saada muulad, kes on suuremad, sitkemad ja turistide kandmiseks tugevamad.

Eeslite kaitsega tegeleva ühenduse kõneisiku sõnade kohaselt ei tohiks loomad kanda rohkem kui 20% oma enda kehakaalust. Ta ütles, et probleemi põhjustavad rasvunud ja ülekaalulised turistid, lauspäikese käes olemine, veepuudus ja suur kuumus ning munakividel kõndimine. 

(Caters News / Scanpix)