Ivo LinnaFoto: LAURA OKS
Inimesed
26. juuli 2018, 10:52

Ivo Linna lauljakarjäär sai alguse tänu Mati Talvikule: võin teda enda avastajaks pidada (10)

„Täpselt 50 aastat tagasi kevadel sain Matiga Talvikuga Tartus tuttavaks. Mina olin ülikoolis ja Talvik ning tollal noorukene Leo Karpin õppisid Tartu ülikooli kaugõppes. Nad tulid oma eksameid tegema ja ma teadsin küll Mati Talvikut juba nägupidi, sest tema õde Tiina laulis ansamblis Peoleo, mida vedas minu vend Taivo,” meenutab Mati Talvikuga tutvumist laulja Ivo Linna.

„Mängisin tollal ka ühes ansamblis ja nemad tulid seda peoõhtule kuulama. Pärast kontserti teatasid Mati ja Leo, et sügisest käivitub uus noortesaade „Kanal 13”, kuhu kutsusid ka mind. Tartust võtsid nad kaasa veel Merle Ambre ning Jaak Joala. Ka Enn Eesmaa telekarjäär algas sellest saatest. Seega võin mina nii Mati Talvikut kui Leo Karpinit oma avastajateks pidada,” räägib Ivo.

Kuna Ivo vend Taivo ning Mati õde Tiina abiellusid, on Ivo Matiga palju kokku puutunud. „Oleme omal ajal väga palju ühiseid pidusid pidanud, külas käinud ja saunatanud. Olen käinud ka mitmetel kordadel nende juures põhjarannikul maakodus, kus sai näiteks kala suitsetatud.”

Talviku aktiivse teleperioodi ajal sai Linna tema saadetest palju esineda. „Temast jäi alati väga soe mulje. Ja mis kõige tähtsam – ta oli väga erudeeritud inimene. Ta teadis paljudest asjadest väga palju. Ta oli selles mõttes uskumatult hea ajakirjanik, et temaga võis rääkida igal teemal.”