Intsikurmu festivalFoto: Promomaterjal
Inimesed
25. juuli 2018, 16:23

Aasta muusikasündmuse tiitli pälvinud Intsikurmu festival kutsub igas vanuses lapsi Lastekurmule

3.—4. augustil toimub Põlvas Intsikurmu metsapargis kuuendat korda Intsikurmu muusikafestival, kus astub üles üle kolmekümne artisti meilt ja mujalt. Lisaks hoolikalt valitud muusikaprogrammile on kõige nooremale festivalipublikule mõeldud eraldi programmiga Lastekurmu ala.

Lastekurmu on koht, kus nii pisemad kui suuremad saavad puhata, mängida, meisterdada, õppida, avastada, ajusid ragistada, teatrit teha, kontserte kuulata ja hästi süüa. Paljud tegevused on otseselt seotud Intsikurmu asukoha ja inspireeriva loodusega.

"Valmistame metsapõues leiduvatest käbidest kette või viskame neid vastu vanu panne, teeme onne, koome ämblikuvõrke, mängime kännukabet ja põristame trumme,” tutvustab Lastekurmu projektijuht Bianka Soe programmi.

Uuskasutuskeskusest saadud riietest saavad lapsed disainida metsavaime või vanadele mänguasjadele uue elu sisse puhuda.

"Eelmise aasta suur hitt oli Intsikurmu batuut ehk puude vahele seotud vana kalavõrk. See saab ka sel aastal olema päeval väikestele ja õhtuhämaruses suurtele mõnus puhkeala," lisab Soe.

Pere- ja lastesõbraliku atmosfäärifestivali ajal leiab tegevusi igal sammul. Reedel saavad lapsed häälestuda festivaliks mõnusa metsajoogaga, meisterdada seemnepalle, tutvuda Annika Mändmaa juhendamisel loodusest pärit pillihäältega, kokata koos Merle Liivakuga metsikuid pudelipannkooke. MTÜ Pagulasabi viib läbi töötubasid aafrika tantsudest hummuse valmistamiseni. Lastega mängib ja meisterdab Maru Karu kunstistuudio, õhtu lõpetab Mari Kalkuni esinemine.

Laupäev algab lastekohvikus Kniks&Kraaps koos kosutava smuutiratta sõidu ja tädi Ruthi koduste pannkookidega. Toimub roopilli meisterdamise töötuba, kohalikud aafriklased punuvad patse ja õhtu lõppeb laste poolt näidendi-kontserdiga koosluselt "Mina olen laps". Mõlemal päeval liigub ringi operaator Sõps, kes Lastekurmu ilu ja olu kaameraga jäädvustab.

Tutvu Lastekurmu programmiga SIIN.