Inimesed
25. juuli 2018, 12:22

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Missis Estonia 2018 Ithaka Mariaga suvist grillimenüüd mekkimas (45)

Kutsusin hommikusöögile restorani Babulja The Grill House hiljuti Missis Estonia 2018 tiitli võitnud lauljatari Ithaka Maria Harito. Kohvik-kokteilibaar-terrass Babulja The Grill House asub Tallinna vanalinna piiril, ajaloolises Hinke tornis ja kahes selle juurde kuuluvas hoones, kus aastasadade eest voolas linnamüüri ümbritsev vallikraav.

Aastate jooksul kokku ehitatud hoonete vahele on rajatud läbipääsud, kuid pool Babuljat asub ajaloolises eeslinnas, 18. sajandil ehitatud Pärnu maantee 2 majas ja teine osa kaitsva linnamüüri taga vanalinnas ehk 16. sajandist pärit Müürivahe 32 hoones. Ees- ja vanalinna eraldanud linnamüüri keskel troonib aga üks vanimaid säilinud kaitsetorne Tallinnas, aastatel 1345-1355 ehitatud uhke Hinke torn, mis on ajalooliste ürikute kohaselt saanud oma nime linnateenri ja tallipoisi Hinke järgi, kelle maja asus torni läheduses.

15.sajandil  ehitati torni kõrgemaks, paigaldati tornikiiver ja uus tuulelipp ning kuna tulirelvade ajastu oli pärale jõudnud, varustati see ka suurtükivalmidusega. Alates 1832. aastast oli Hinke torn erakätes ja kasutusel peamiselt laoruumina, pääsedes paar korda napilt hävingust. 20. sajandi algul oli hoonetekompleksi peremeheks Eesti Seemnevilja Ühisus, kes soovis seoses modernsema hoone ehitusega torni lammutada ja sai 1937. aastal selleks isegi loa, kuid plaanid jäid õnneks teostamata.

Nõukogude ajal tegutses Pärnu maantee hoones aianduskauplus ning tornis paiknesid ladu ja korterid. Pärast Eesti taasiseseisvumist 1991. aastal liikus torn tagasi eravaldusesse. Esimesel korrusel tegutses kasiino, kuid üle jäänud hoone seisis mahajäetuna. Praegustel omanikel oli renoveerides peamiseks eermärgiks majade ja torni ajaloolise tausta väärtustamine ja säilinud detailide esiletoomine peale ligi 100 aastat hoolimatut kasutust, mis oli jätnud oma jälje.

Meie mekkisime Ithaka Mariaga Babulja The Grill House restoranis uut suvist grillimenüüd ja nautisime sinna juurde imeliselt hästi sobivat roosat kihisevat.  

Suus sulava böffi ja grillitud suvikõrvitsa valmistas meile Babulja peakokk Robert Piho. 

Babulja Grillhouse peakokk Robert Piho 

 Magustoiduks nautisime bravuurikat Pavlova kooki.

Kuidas hommikusöögi valmistamine käis, seda vaata täpsemalt videost.

Missis Estonia 2018 finaalist võttis tänavu osa ka 39-aastane Ithaka-Maria Harito (endine Rahula), keda üldsus tunneb suurepärase muusikakirjutaja ja lauljana.

Ithaka Maria on vahepeal olnud mõnda aega suurema publiku eest varjul, sest tema perre sündis vahepeal veel kaks last. Hetkel on kaunis naine 16-aastase ja nelja-aastase tütre ning kolme-aastase poja ema.

Kui uurisime, miks ta otsustas missisevalimistel osaleda, siis vastas Ithaka Maria, et soovis oma ellu mingit kardinaalset muutust ja teisalt tõestada iseendale, et see väike tüdruk on tema hingesopis ikka veel alles, kes kunagi tahtis end printsessina tunda.

Ithaka-Maria on suurepärane näide sellest, et iga lapse saamisega kasvab naine hingeliselt mäekõrguse võrra suuremaks, targemaks ja ilusamaks.

Pikemat intervjuud värske Missis Estoniaga loe juba selle nädala Õhtulehe veebist ja paberist.