Vahur KersnaFoto: TEET MALSROOS
Tele
24. juuli 2018, 15:02

Kersna kasutas telesaates venekeelset roppust, mees ise asjas probleemi ei näe (143)

Möödunud nädalavahetusel rõõmustas telelegend Vahur Kersna televaatajaid taas uue saatega, seekord oma kodukandi Kadrioru ajaloost. Kuigi vastukaja saatele oli suures osas positiivne, jäi mõnele siiski kõrvu üks ebatsensuurne sõna, mis Kersna suust kõlas ja mis paljudele mõru maitse suhu jättis.

Kersna oli saates tutvustamas seda, kuidas Venemaa tsaar Peeter I Kadriorgu avastas.

"1714. aasta veebruaris seisis umbes täpselt siin, Lasnamäe paekaldal, Venemaa tsaar Peeter I ning talle avanes hunnitu vaade. See koht meeldis Peetrile, "Nihhujaa", mõtles Peeter, siia ehitan ma lossi ja pargi!" kõlas Kersna suust, kui ta üritas edasi anda tsaari kunagisi mõtteid.

Selline väljendusviis aga jäi kõrvu mõnelegi teisele. Stsenarist Gerda Kordemets kirjutas Facebookis järgmist: „Sama väljendit kasutas ta ka raadios oma saadet promodes. See näitab, kui sügavalt ükskõik tal kõigest peale tema enda on.“

Poliitik Indrek Tarand oli aga üldsegi selle üle üllatunud, et miks Kersnat nii eriliseks peetakse, et talle enam üldse eetriaega antakse.

Kersna ise oli kommentaaridest üllatunud ning sõnas Kroonikale:

"Loomulikult on see fakt, et Peeter I lausus seda. Nad võiksid panna ennast põlema! Teine võimalus on minna Peterburi, kus on arhiivis säilinud Peeter I kirjad Katariinale, koguni 27 paksu köidet. Võtku jalad selga ja mingu neid lugema, äärmiselt põnev ja emotsionaalne materjal!"

Kas sinu arvates oli Kersna väljendusviis kohatu?