Vaiko Eplik, Helen SildnaFoto: Martin Ahven, Heiko Kruusi
Inimesed
24. juuli 2018, 14:04

Vaiko Eplik süüdistab tuntud festivali korraldajat arvete tasumata jätmises: ja nii juba mitu aastat! (75)

Muusik Vaiko Eplik jagas enda sotsiaalmeedia seinale kirjelduse, kuidas Tallinn Music Week festivali peakorraldaja Helen Sildna jätab juba mitmendat aastat heliteenuse arveid maksmata ja tasub need alles vahetult enne uue aasta üritust. "Ja nii juba mitu aastat," kirjutab mees.

Postituse juures on Tallinn Music Week´i korraldajast tehtud meem, kuhu Vaiko on lisanud kommentaari. "Kuna Heleni seinalt kadus ära, jagan siin. Selle meemi tegi tuttav helimees kes on nördinud et TMW ei maksa heliteenuse arveid enne kui uue aasta festival käes. Ja nii juba mitu aastat.

Tuletan siinkohal meelde, et TMW ei maksa Eesti muusika ekspordi "huvides" ei festivalil esinevatele artistidele (vähemalt enamikule Eesti artistidele), autoritasusid piletimüügist ega helirendi arveid. Samas festival iga aastaga aina kasvab ja korjab enda ümber erinevat pop-upindust ja muud urban jura. On raske uskuda et sellise lokkava kommertsi tingimustes pole võimalik vähemalt eesti helimeestele, tehnika rentijatele nende tehtud töö eest tasuda... Või tuleb järgmise TMW heliteenindust Lätist?"

Kuni tänavu märtsini Musiccase'i nime kandnud osaühing tegutseb nüüd Shiftworks OÜ nime all ning selle käibenumbrid on varasematel aastatel jõudsate hüpetega kasvanud: 2014. aastal oli käive üle 190 000 eurot, aasta hiljem üle 331 000 euro ning 2016. aastal üle 441 000 euro.

Kasumit teenis TMW korraldajafirma 2014. ja 2015 aastal vastavalt üle 2200 ja üle 2600 euro, üle-eelmisel aastal jäädi aga 5339 euroga miinusesse. Millised olid möödunud majandusaasta käibe- ja kasuminumbrid, jääb paraku teadmata, sest majandusaasta aruanne, mis peaks olema esitatud hiljemalt juuni lõpuks, on Shiftworksil senini esitamata, vahendab ERR. 

ERR-iga anonüümselt vestelnud ettevõtja (nimi toimetusele teada - toim), kes on TMW-le aastaid teenuseid pakkunud, ütles, et nii palju kui tema mäletab, on TMW-d korraldav Shiftworks ehk varasem Musiccase maksetega venitanud algusaegadest peale.

"See on alati olnud kummaline. Nad on lõpuks põhimõttteliselt alati ära maksnud, aga selleks peab õudselt palju pinda käima ja läheb väga kaua aega.

Tallinn Music Week´i korraldaja Helen Sildna jääb Õhtulehele lisakommentaaride saamiseks kättesaamatuks.