Elina NechayevaFoto: Keit Paju
Inimesed
24. juuli 2018, 09:51

Elina Nechayeva esines mainekal muusikafestivalil: see on hea võimalus Eestit esindada! (15)

"Olen korduvalt külastanud Jurmalas toimuvaid muusikafestivale ning kuulnud palju head Laima Rendez Vous festivali kohta. Sellest osa võtmine oli minu jaoks uus kogemus," räägib sopran Elina Nechayeva, kes andis 19. juulil Jurmalas toimunud legendaarsel festivalil kontserdi.

 

Esinemispakkumine jõudis tänavu Eurovisionil Eestit esindanud lauljanna kõrvu muusikamänedžer Sandra Sersantilt. Sandra on juba aastaid olnud festivaliga seotud ning tal paluti sobiv artist Eestist. "Edasine suhtlus repertuaariküsimustes toimus juba Laima abikaasa Andreiga," räägib Elina.

 

"Olen väga õnnelik, et mul oli võimalus osaleda sellisel suurepärasel festivalil ning esineda legendaarsel Dzintari laval Jurmalas, kus on musitseerinud maailma suurimad tähed. See on väga hea võimalus esindada Eestit rahvusvahelisel tasandil ning on väga tähtis, et sellisel festivalil osalevad meie riigi muusikud, " leiab Elina. 

 

 Festivali-eelne periood oli lauljannal intensiivne. "Enne lavale astumist oli mitu tehnilist proovi ning pressikonverents. Esitusele tuli Eurovisioni laul "La forza", mille jaoks tuli läbi mõelda esinemiskostüüm ning seekord ei olnud see thiigelsuur ekraan-seelik, vaid Kristina Viirpalu Couture'i kaunis punane kleit." Elina mainib, et publik oli rahvusvaheline ning vastuvõtt oli väga emotsionaalne ning soe.

 

Jurmalas veetis lauljanna kolm päeva. "Need osutusid minu jaoks töökaks puhkuseks," lausub Elina. "Meil väga vedas ilmaga ning lisaks proovidele oli võimalus jalutada ilusas rannas ja männimetsas, süüa heades restoranides ning suhelda teiste festivalil osalejatega."

 

Suur osa artisti elukutsest on seotud kontaktide otsimise ja leidmisega. Kui oluline on see Elina jaoks?

 

"Suhete loomine on väga oluline igas valdkonnas ning muusikamaailmas võivad õiged kontaktid mängida väga suurt rolli, eriti karjääri kujunemise staadiumis." lausub Elina.  "Laima Rendez Vous festivali nimetus räägib iseenda eest. Rendez-vous on prantsuse keeles kohtumine ning just sellisel suurel rahvusvahelisel festivalil, mis ühendab endas eri muusikažanreid, tekivad ideaalsed tingimused suhtlemiseks väga mõnusas, suvises ja sõbralikus õhkkonnas." Lauljannal õnnestus kontakte luua mitme helilooja, ja Venemaa ning Läti kuulsate lauljatega. "Väga oluline oli minu jaoks tutvus tuntud Läti ooperilaulja Inessa Galantega, kes jagas väga häid soovitusi." Elina ei saa märkimata jätta ka tutvumist festivali "ema" Laima Vaikulega.

 

Эти дни в Юрмале были полны солнца, музыки, позитива и новых замечательных знакомств☀️ Спасибо @laima_vaikule_official @laimarendezvousjurmala за душевный приём и этот праздник музыки!🎶❤️ Ma olen väga tänulik, et mul tekkis võimalus nautida päikest, positiivseid emotsioone, muusikat ja uusi tutvusi Jurmalas Laima Rendezvous festivalil😍🎶 Have a wonderful weekend everyone❤️❤️❤️ Dress: @kristina_viirpalu_couture 😍❤️ . . . . . . . . #laimavaikulejurmalarendezvous #elinanechayevalaforza #elinanechayeva #laimavaikule #latvia #jurmala #festival #music #performance #soprano

A post shared by Elina Nechayeva 🎶Soprano (@elinanechayeva) on

 

Elina peab festivali tänuväärseks, kuna see viib kokku hulga fantastilist publikut ja silmapaistvaid artiste. "Laima kutsub sinna esinema nii rahvusvahelisi staare, kui ka andekaid noori, kes on oma karjääri alguses." Elina leiab, et on väga oluline anda, et noored saaksid esineda koos kogenud lauljatega, kellelt saab paljut õppida ja soovitusi küsida. "Väga oluline on ka festivali muusikažanrite lai haare, kust võib leida meelepärast muusikat igale maitsele. On väga tore, kui inimene, kes kuulab igapäevaselt võib olla ainult estraadi, saab sellelt festivalilt ka klassikalise muusika kogemuse."

 

Elina arvab, et publik maailma eri paigus nii väga omavahel ei erinegi. "Tihti oleneb kõik korraldajast, kuid olen tähele pannud, et mõnes kultuuris pööratakse rohkem tähelepanu täpsusele, detailidele ja ajagraafikule ning teisal on olulisel kohal meeleolu ja tore õhustik."

 

Laima Vaikulet kirjeldab Elina kui väga tugevat, tarka ja konkreetset naist. "Samas on ta soe ja südamlik ning väga sarmikas. Mul on väga hea meel, et mul tekkis võimalus temaga tutvuda ja suhelda. Imetlen tema suurt tööd, mida ta enda festivaliga teeb, tuues mitmeks suviseks õhtuks kokku artiste ja publikut kogu maailmast."