Tuuli Roosma peregaFoto: Kanal 2
Inimesed
15. juuli 2020, 09:50

GALERII | Topeltrõõm ja -pahandus! Tuntud eestlased, kelle peres kasvavad kaksikud (15)

Viimase nädala jooksul tervitasid oma peredesse kaksikuid lausa kaks tuntud Eesti paari - Argo ja Maarja Ader ning Helene Vetik ja Madis Nestor. 

Eestis on aga veel hulk tuntud inimesi, kelle peres kaksikud kasvamas.

Üllar Saaremäe

Üllar Saaremäe koos lastega Foto: Robin Roots

2018. aasta sügisel tabas topeltrõõm näitlejat Üllar Saaremäed ja tema kallimat Ketlin Kütti, kui nende perre sündisid tüdrukud . Kaksikute ootuse paljastas Üllar samal suvel Kroonikas. Varasemast kooselust näitleja Tiina Mälbergiga on Saaremäel poeg Karl Robert Saaremäe ja tütar Marii Ingriin Saaremäe. Ketlinil aga on eelmisest suhtest poeg.

Ilmar Taska

Ilmar Taska ja Hille Karm Foto: Stanislav Moshkov

2018. aasta augusti alguses said kaksikute vanemateks filmi- ja kirjamees Ilmar Taska ja tema teletöötajast armastatu Hille Karm. Kaksikutest pojale ja tütrele mõeldi ka üksteisega sobivad nimed.

„Mõtlesime, et nimed peavad sobima, ei saa nii, et ühel oleks see pikk ning teisel lühike. Nii saigi poisist Leo Peter ja tüdrukust Lea Petra. Pet-algus on ühine ja nii võime neid mõlemaid tulevikus, kui kiire on, kutsuda ühiselt Petsideks,“ sõnab Taska Kroonikale ja viskab talle omase huumoriga, et pet tähendab inglise keeles lemmiklooma. 

Taivo Piller ja Mart Haber

Mart Haber ja Taivo Piller koos oma kaksikutega

2018. aasta oktoobris said kaksikute vanemateks ka ShiShi omanikud Taivo Piller ja Mart Haber. Nende peres kasvavanud nüüd õde ja vend - Hilda ja Hubert. 

"Laste sünni kogemine on ikka täiesti uskumatu tunne!" ütles Mart 2019. aasta juunis ajakirjale Anne&Stiil. "Ja laste saamine oli elu parim otsus kindlasti. Kõik lapse­ootusega seotu tundub nii abstraktne kuni hetkeni, mil sa ultrahelis esimest korda näed viit näppu ja väikest lehvitust. Siis muutub see reaalsuseks. Aga kui nad sündisid ja tegid oma esimesed häälitsused... see oli suurim ime!"

Tuuli Roosma

Tuuli Roosma perega Foto: Kanal 2

2009. aastal sündisid kaksikud poisid saatejuhi ja teleprodutsendi Tuuli Roosma ning tema elukaaslase, režissöör Arbo Tammiksaare perre. Poisid said nimedeks Andres ja Kristjan. 

"Kui esimene aasta välja arvata, siis on kaksikutega tegelemine puhas ajavõit. Esiteks saad sa alati kaks ühe hoobiga, ülekantud tähenduses muidugi. Kaks eraldi last üles kasvatada tähendab kaks korda tähti õpetada jms. Kaksikute vanemad teevad asju ühe korra ja kulutavad sama tulemuse saamiseks poole vähem energiat. Ühe lapse vanemaid edestame aga isikliku aja osas - kaksikutel on parim mängukaaslane alati omast käest võtta ja nad ei vaja selleks ema-isa," on Tuuli rääkinud.

Reet Roos

Reet Roos lastega 2014. aastal Foto: KRISTJAN LEPP/Kroonika

Riigikogulase ja ettevõtja Reet Roosi perre sündisid kaksikud - tütar Ingel ja poeg Villem - 2014. aastal. Naine tunnistas ühes intervjuus, et ületöötamisest tingitud stress nurjas tema aastaid kestnud katsed lapseootele jääda. 

Kaksikute saamisest unistas naine juba teismelisena. "Ma olin salaja unistanud, et kui rasedaks jään, võiks tulla kaksikud. Kartsin, et kui sünnib üks, siis ta jääbki ainukeseks, sest olin lapse saamisega niigi hiljaks jäänud. Kui sain teada, et ootangi kaksikuid, ei mahtunud õnn enam minu sisse ära."

Tauno Kangro

Tauno Kangro Foto: Daisy Lappard/Naisteleht

Skulptor Tauno Kangro sai topelt titevarbaid kasta 2004. aasta veebruaris, kui tema elukaaslane Jana tõi ilmale poja ja tütre. Lapsi on Kangrol kokku seitse, kellest viimane sündis 2018. aasta märtsis. 

Kaie Kõrb

Kaie Kõrb poegadega Foto: Daisy Lappard

Priimabaleriin Kaie Kõrb ja tema elukaaslane Viesturs Jansons said kahe poisipõnni - Eduardi ja Raimondi - vanemateks 2007. aastal. Hiljem on naine rääkinud, et kaksikute sünd keeeras ta elu pea peale. "Ma ei kujutanud esiteks ette, et lapsed võivad nii palju jonnida. Ausalt ei kujutanud!" pihtis ta ajakirjale TervisPluss.

Kaksikute kasvamise juurde käib Kaie sõnul meeletu võimuvõitlus ja teatud rituaalide kaudu on paika pandud, et Eduard, kes on minut vanem, on kindlalt liider ja teine, Raimond, annab vastavalt ka järele. Kõige raskem on Kaie sõnul poiste õhtune kriipsupealt ühesugune tähelepanuvajadus.

"Nad tahavad kõike korraga, aga ma ei saa ju kaht 17 kilost poissi korraga sülle võtta! Võtan ühe sülle, teine on absoluutselt solvunud, pisarates."

Indrek "Summer" Raadik 

Foto: Indrek Raadik (Alar Truu)

Kaksikud pojad sündisid 2011. aastal ka The Tuberkuloitedi laulja Indrek Raadiku ehk Summeri perre. Pojad said nimeks Revo Nicholas ja Keron Dominic. "Oleme võtnud suuna, et ei hakka poegi kaksikutele kohaselt ühtemoodi riietama. Kaksikutel või mitmikutel on niigi hästi tugev side ja ausalt öeldes on minu jaoks see natuke naljakas, kui nad veel ühtmoodi riides ka käiksid. Ütleme nii, et oleme võtnud selle suuna, et erinevad riided ja erinevad asjad," rääkis mees pärast laste sündi.

Indrek Raadiku pojad pärast sündi Foto: Erakogu

Rica Varul

Rica Varul Foto: Kristjan Lepp/Kroonika

Aeroobikakuninganna ja ettevõtja Rica Varul tervitas oma perre kaksikuid 2015. aastal. Kaksikud said nimeks Dominic ja Sofia. 

Mart Viisitamm 

Foto: Mart Viisitamm kaksikutega 2010. aastal (MARIANNE LOORENTS)

2008. aastal õnnistati topeltrõõmuga toonase Pärnu linnapea Mart Viisitamme peret. Mehe abikaasa tõi ilmale kaksikud pojad. "Umbes 2200 grammised poisid jõudis siia ilma küll planeeritust umbes kuukese kiiremini, kuid on igati tublid, terved ja asjalikud ega vajanud isegi kupli all hoidmist. Ka Hilvi, kaua kannatanu, on terve ja õnnelik ning ootab peatset kojusaamist. Loodan, et jagate meie rõõmu!" teatas mees. Mõni aeg hiljem paljastas mees ka laste nimed. "Varem sündinud poja nimi on Johann Mattias, nooremal Karl Gustav."

Joel Lindpere

2017. aasta mais tervitasid kaksikuid poisse vutiäss Joel Lindpere ja tema abikaasa Julia. Poisid said omale rahvusvahelised nimed – Jonel ja Jesse. Esimesel nädalal hüüdsid Joel ja Julia lapsi "beebsudeks", kuna nimesid neil veel polnud. Pere ühine soov oli, et nimed võiksid alata J-tähega.

"Kui söögiaeg on ja ema lähedal pole, siis tuleb ikka tund aega järjest tantsida, higimull otsa ees. Pole midagi öelda, jõusaalis hantlitega rügada on palju lihtsam, kui tassida kaht sellist mõnusat poissi. Päris suur töö on, aga vanaema on suureks abiks ja saame hakkama. Võimalusel jään tihti tööle hiljaks, sest hommikused toimetused teen lastega ära," rääkis mees mõni aeg pärast laste sündi. 

Rasmus Kagge

~ R, S & M ~ #twins #portrait #portraitphotography #babygirl #twingirls

A post shared by Laura Strandberg (@laurastrandberg) on

Aastaid "Pealtnägija" koosseisu kuulunud Rasmus Kagge perre sündisid kaksikud tütred 2016. aastal. "See on ebamaine tunne. Sõnuseletamatu olukord ja soovitan kõikidele isadele, tehke järgi, tunne on väga hea," ütles Kagge.

Kaili Viidas

Kaili Viidas Foto: Heiko KruusiLinnaleht

2017. tervitasid oma perre kaksikuid tütreid ka näitleja-lavastaja Kaili Viidas ja kirjanik Ott Kilusk. Tüdrukud said nimedeks Leenu ja Lauli. 

Andrus Eelmäe

LEMBIT EELMÄE RAAMATU ESITLUS TEATRIS VANEMUINE Foto: ALDO LUUD

Kokku kaheksa lapse isa Andrus Eelmäe perre sündisid kaksikud tütred - Ellinor ja Isabell - 2010. aastal.

Mari Jürjens

Mari ja Mikk Jürjens kaksikutest poegadega Foto: Hele-Mai Alamaa/Anne&Stiil

2014. aastal sai kaksikute emaks laulja Mari Jürjens, endise perekonnanimega Pokinen. Tema ja Mikk Jürjensi perre sündisid poisid Jan ja Marius. Naine on rääkinud, et kuigi pojad on erimunarakukaksikud, on võõrastel siiski raske neil vahet teha, kuid pikemal jälgimisel siiski ilmnevad erinevused. "Jan on ühest küljest hellik, kes muudkui musitaks ja kallistaks kõiki, teisalt hulljulge, paras krutskivend. Kui ta midagi kohe ei saa, võib koerust teha," on Mari rääkinud. "Marius on ettevaatlikum. Ta pigem jälgib teisi kui astub esimese sammu, ning kui lähebki ees ära, siis alati vaatab selja taha, kas venna ja vanemad tulevad järele."

Ardo Arusaar

Rio de Janeiro olümpiamängud 2016 Tags: Ardo Arusaar Foto: Viljar Voog

Maadleja Ardo Arusaar sai kaksikute isaks 2017. aastal, kui tema elukaaslane Kaisa sünnitas tüdruku ja poisi. 

Aldo Järvsoo ja Tanel Veenre

Aldo Järvsoo ja Tanel Veenre lastega

Moekunstnik Aldo Järvsoo ja ehtedisainer Tanel Veenre on õnnelikult koos olnud juba üle 20 aasta. Poeg ja tütar sündisid nende perre aastal 2016.

Kert Toobal ja abikaasa Annika

2020. aasta on iseäranis kaksikute aasta - 9. mail tervitasid oma peres kaksikuid Nonnat ja Jakobit Eesti võrkpallikoondise ja Tartu Bigbanki kapten Kert Toobal ja tema abikaasa Annika. "Nonna oli Annika vanaema nimi ja Jakob tuli võib-olla seepärast, et me elasime eelmisel hooajal Jakobsoni tänaval ning jalutasime mööda Jakob Hurda ja Jakobi tänavat," selgitas Toobal portaalile Võrkpall24.ee.

Helene Vetik ja Madis Nestor

6. juulil sündisid kaksikud tüdrukud - Tilda ja Taika - Helene ja Madise perre. "Praegu pole ma üldse väsinud, hirmul, ebakindel, vaid mõtlen: "Teeme selle ära, kallis!". Aitäh, Madis, et oleme koos õnnelikud, kasime ja kaisutame, oleme armunud, jagame majapidamistoid ja tunneme end hästi. Samuti suur tänu minu sõbrale Karlile, kes tõi meele hiigelsuure ja maitsva ahjuroa, et me ei peaks toidu pärast muretsema, aitäh minu vanematele, kes aitasid meil koristada. Aitäh sõpradele, kes tulid appi ja parandasid meie dušiukse ajal, kui olin haiglas. Aitäh minu õele, kes käis külas ja oli mulle vaimselt toeks. Aitäh meie ämmaemandale, ta on sõna otseses mõttes ingel. Aitäh klientidele, kes on veninud tööde osas super mõistvad ja toetavad," kirjutas Helene Instagramis jagatud piltide juures.

Argo Ader ja Maarja Kerner-Ader

Argo Ader, Maarja Kerner-Ader Foto: Teet Malsroos

Argo ja Maarja perre sündis kahekordne täiendus 2020. aasta 10. juulil. "Oleme nüüd viiekesi ja elu sai jälle uue tähenduse. Meie pisikesed kaksikutest inglipoisid on Trevon ja Roven," kirjutas Ader Instagramis. 2018. aasta aprillis sündis Argo ja Maarja perre esimene ühine laps – poeg Ron Braiton. Sama aasta augustis pidasid nad ka pulmapeo. 

Cool D ja tema elukaaslane Grete

Räppar Cool D, kodanikunimega Priit Kolsar, ja tema elukaaslane Grete said kaksikute tütarde vanemateks 2019. aasta lõpus. Perre sündisid pisipiigad Keira ja Loora. "Esimene tunne oli midagi väga uut, enneolematut ja seletamatut. Peas käiks nagu mingi veider plõks ja kogu muu maailm, ning sellega kaasnev lendab see hetk justkui aknast välja," kirjeldas mees oma tundeid.