Trad.Attack! avaldas uue singli "Lell´o"Foto: Promomaterjal
Saund
20. juuli 2018, 10:29

KUULA | Eesti kõige kõvem bänd Trad.Attack! avaldas verivärske singli (1)

Tänavustel Eesti Muusikaauhindadel aasta bändiks valitud Trad.Attack! avaldas tuliuue singli "Lell´o".

On tõsiasi, et värske lugu ei paikne ühelgi Trad.Attack!’i kauamängival. "See on täiesti uus lugu, mis andis stardi meie uue plaadi protsessile, mis saab praeguste plaanide kohaselt valmis 2019. aasta sügisel", räägib Sandra Vabarna.

"Lell´o" on Setomaalt pärit rahvalaul, mis jõudis bändini ehedal viisil. "Minu ema laulis seda kunagi minu õele ning tema omakorda minule, täpselt nii traditsiooniliselt see juhtuski", kirjeldab algmaterjali saamist bändi kitarrist Jalmar Vabarna. "See tavapäraselt lastele lauldud pala võlus kohe oma rütmiga ning andis impulsi teha midagi tantsulist", lisas Vabarna.

Uuel singlil teevad muuhulgas lauljatena kaasa ka Jalmari õde Jane ning ema Maret Vabarna. "Kuna sellest loost meie muusikasse tavapäraselt sobituvat arhiivisalvestist polnud, siis otsustasime kaasata elava traditsiooni kandjad", lisab bändi trummar Tõnu Tubli.

Trad.Attack! on kodupubliku ees juba õige pea. Järgmisel nädalal astub bänd üles Tallinnas toimuval Sweet Spot Festivalil ja Viljandis aset leidval Viljandi pärimusmuusika festivalil.

Kuula Trad.Attack!’i uut singlit SIIN.