Indrek RaadikFoto: Aldo Luud
Inimesed
19. juuli 2018, 17:23

Indrek Raadik: meil oli plaanis Raivoga minna täna ratastega sõitma (5)

48aastaselt meie seast traagiliselt lahkunud muusikut Raivo Rättet meenutab The Tuberkuloited´i laulja Indrek Raadik kui head sõpra ja kambameest, kes ei löönud risti ette mitte millegi ees.

Indrekut ja Raivot seob kirg rattasõidu vastu. Just Raadik oli see, kelle ärgitusel 2014. aastal Rätte ratta selga istus ja RedBike pundiga liitus.

"Täna sellel teemal kommentaari anda on päris raske," lausub Rraadik telefonis. "Ta oli hea sõber ja kambajõmm, kellega maanteel kilomeetreid mõõtes sai arutada elu ja maailma üle," räägib Raadik. "Ta oli suur kaasaelaja ja väga abivalmis."

Indrek kirjeldab lahkunud sõpra kui hulljulget ettevõtjat ja mainib ka seda, et Rätte ei tarvitanud alkoholi juba mitukümmend aastat. "See ei takistanud tal olla seltskonnas väga mõnusalt sees."

"Tegelikult oli täna õhtul plaanis minna koos trenni ratastega sõitma, aga selle asemel Raivo head rattasõbrad tulevad kokku. Istume kõik rataste selga ja lähme sõidame tema mälestuseks."

Raadikule meenub kevadine Hispaania rattalaager. "Raivo tõi rattad ja kogu vajamineva kraami kohale ja enne äraminekut, kui ta öösel sõitma hakkas, saatsime ta lauluga teele. Raivo ütles selle peale, et selliseid sõpru on raske leida, kes viitsiksid öösel kella viie-kuueni üleval olla, sulle süüa teha ja siis veel lauluga teele saata."

"Lihtsalt ebareaalne ja uskumatu, et selliseid asju juhtub ja tavaliselt juhtub just heade inimestega. Selline on elu. Tuleb lihtsalt edasi elada. Kes elab selle teadmisega, et ta sõitis autoga kellegi surnuks, kes elab lihtsalt edasi."

"Kui täna oli plaanis kõik koos sõitma minna, siis nüüd sõidame rahulikult grupis, juttu rääkimata, tuletatades meelde koosveedetud aegasid asfalti peal"
See on lihtsalt nii ebareaalne, et mõistus praegusel hetkel tõrgub vastu võtmast, et oma sõpra enam ei ole."