Soulfly TapperisFoto: Erlend Štaub
Saund
18. juuli 2018, 13:10

GALERII | Korralik küte! Soulfly andis palavust trotsides võimsa kontserdi

Teisipäeval astus Tapperis üles Ameerika metal-bänd Soulfly, mille ninamees on Sepulturast tuntud Max Cavalera.

Üks korralik metal-kontsert ei küsi päeva ja nii oli teisipäeval rokk-klubisse kogunenud üle saja inimese, soovides näha brasiillase Cavalera asutatud bändi. 

Kuigi palavus oli peaaegu talumatu, küttis rahva enne Soulflyd veel kuumemaks Rootsi bänd InSammer, mille lauljatar Vika võlus oma häälest välja nii sosinaid kui mörinat.

Soulfly astus lavale vaid mõned minutid pärast lubatud aega ja pani juba esimese looga rahva kaasa hüppama. Kuigi Cavalera soovis paar lugu hiljem näha lava ees moshpit'i, olid eestlased selleks liiga loiud, mille võib üsna kindlalt palavuse ja lämbuse süüks ajada. Bändi see aga ei morjendanud, sest rahvas möirgas lugudele kaasa ning viskas lugude saatel energiliselt näppu.

Publikus võis näha lisaks vanadele fännidele ka nooremaid. Näiteks oli üks umbes 5aastane huviline nõudnud, et Max Cavalerat tuleb kindlasti vaatama tulla. Kuigi vahel tekkis segadus, millised kaks näppu ikkagi püsti hoida tuleb, ei olnud ka lugu, kui vahepeal vaid ühe näpuga bändile toetust avaldati. 

Bändi kitarrist Marc Rizzo kostitas külalisi võimsate kitarrisoolodega, mille ajal ülejäänud bänd lavalt lahkus ning mõni minut hiljem võis tunda, kuidas üle saali levib rohelise taime lõhn. Inimeste tähelepanu hajus hetkeks ning publiku hulgas võis näha teineteisele otsa vaatavaid ja muigavaid nägusid.

Pärast kontserti ei pidanud bändimehed paljuks rahva sekka tulla ning nendega pilti teha. Tundub, et mehed jäid ka ise kontserdiga rahule, sest laval olles peegeldus ka nende nägudelt rahulolu ja rõõm, mida siiraste naeratustega väljendati.