Guns N' RosesFoto: Erlend Štaub
Saund
17. juuli 2018, 14:16

Kuumus murdis! Guns N' Rosesi kontserdil minestas kümmekond inimest, haiglasse toimetati kolm (9)

Eilset Guns N' Rosesi sõud käis vaatamas ligi 60 000 inimest. Kontserdiks olid valmistunud ka meedikud, kes said õhtu jooksul umbes 30 väljakutset.

Palava ilma korral tehti erand ning rahval lubati kontserdialale kaasa võtta ka pooleliitrine kinnine või tühi veepudel, mida kohapeal täita sai.

Meeskond Security OÜ juhatuse liige Eigo Sõster sõnab, et külastajate ja osalejate eest hoolitses kokku 10 meedikut ja esmaabi osutajat. Samuti oli patrullivatel turvatöötajatel esmaabi andmise pädevus. "Alal oli välihaigla ja mõned kiirabiautod. Külastajatele oli avatud kaks esmaabipunkti publiku alas. Valmistusime põhjalikult, arvestades publiku arvu ja eriti kuuma ilma."

"Korraldaja võimaldas külastajatele mitmel kohal platsil tasuta joogivett. Turvatöötajad hoolitsesid januste eest ka lava ees ja fännitsoonis. Ohtlikke vahejuhtumeid ja suurõnnetusi ei esinenud," lisab mees.

Sõster lausub, et minestamisi fikseeriti eilsel kontserdil 13. Peatrauma (kukkumine peaga vastu asfalti) sai kaks inimest. Abivajajaid turgutati kohapeal. 

Üks töötaja sai ka kuumaveekahjustuse, kuid pärast esmaabi saamist jätkas tööd.

Südameprobleeme esines kahel inimesel ning üks inimene sai ka tugeva seljatrauma, mille tagajärjel ei tundnud ta enam oma alakeha. Kõik kolm toimetati haiglasse.

Ülejäänud klientide pöördumised lahendati päikesekreemi, plaastrite ja põletusgeeliga kohapeal.

Kolm korda tuli meeskonnal reageerida ka alast väljapoolt tulnud abipalvele.