Marko AlbertFoto: Erik Prozes
Spordivaria
14. juuli 2018, 19:33

SUPER! Triatleet Marko Albert võitis MMil pronksmedali (3)

Taanis toimunud pika distantsi võistlusel suutis Eesti triatleet Marko Albert ajaga 5 tundi 22 minutit ja 27 sekundit võita pronksmedali.

Distants oli MMil küll veidi lühem kui traditsioonilisel Ironmanil, ent sellegipoolest oli konkurents väga tugev. Läbida tuli 3 km ujudes, seejärel sõita rattaga 120 km ja lõpetuseks veel joosta 30 km.

Albert alustas triatloni tugeva ujujana suurepäraselt, läbides 3000 m pikkuse distantsi kiireima ajaga 36.54. Suurt edu see aga eestlasele ei andnud, kohe tema kannul tormas ratta selga suurfvoriit Pablo Dapena Gonzales, tema järel ka Thomas Roos ja Nikolai Jarošenko.

Kuigi suurem osa rattasõidust kulges Eesti raudmehe juhtimisel, ei suutnud ta konkurentide ees edu sisse saada ning jooksma sai Albert minna kolmandana, liidriks tõusnud šveitslasest Rüdi Wild’ist 33 sekundit hiljem.

Kohe 30 kilomeetrise jooksuetapi alguses hakkas hispaanlane Gonzales tempot tegema ja kaheksandaks kilomeetriks oli ta ka liidriks tõusnud. Seda kohta ta enam käest ei andnudki ning kulges kindlalt võitjana finišisse. Marko Albert püüdis šveitslase Wildi veel lõpu eel ka kinni, kuid finišis jäi vahe siiski 14 sekundit keskeurooplase kasuks.