Uudo Sepp langevarjuhüpet tegemasFoto: Sergei Zamsharski/Eesti Langevarjuklubi
Inimesed
14. juuli 2018, 18:59

GALERII | Uudo Sepp hüppas langevarjuga: see oli ebareaalne, kindlasti tahan ma veel hüpata! (37)

"See oli ulme kogemus. Ma kindlasti tahan veel hüpata!" hõiskab superstaarisaate võitja Uudo Sepp, kes tegi Parasummeri raames oma elu esimese langevarjuhüppe. 

Uudo ütleb, et lennukiga üles lennates tal hüppe ees mingit hirmu polnud. "Oli lihtsalt elevus ja hulljulge tunne, et lähme teeme selle asja ära. Kui ma lennukist välja astusin ja alla vaatasin, siis natuke keerles. Siis ma vaatasin, et okei - ma lendan, vau! Mida?" kirjeldab Uudo oma tundeid.

"See kõik oli nii sürreaalne ja ebareaalne. Ma lihtsalt vaatasin ringi. Ja see vaade... see oli megailus! Ulme kogemus!" õhkab ta. 

Uudole tehti enne hüpet maa peal ka väike koolitus, kuidas ta oma keha hoidma peab. "Õpetati, et keha tuleb lennukist välja astudes ülespoole painutada," räägib ta. "Ma sain natuke langevarju ka juhtida - juhtimisotsad anti minu kätte ja sain keerata. Õudselt äge oli ikka!"

Kas Uudol oli ehk ka kahju, et tema esimene langevarjuhüpe oli just tandemhüpe, kus ta on instruktori küljes kinni?" Ei olnud kahju. Ma olen väga tänulik, et see tehtud sai ja esimeseks hüppeks vahet pole. Nüüd ma tean, et kindlasti hüppan ma veel ja veel."

Mõni päev tagasi rääkis Uudo Õhtulehele, et langevarjuhüpe on olnud tema ammune unistus. "Kohtusin Parasummeri meediaesindaja Keiu Virroga ning kuidagi sattus jutt sellele, et mul oli just langevarjuhüppe kinkekaart kehtivuse kaotanud." Kinkekaardi sai Uudo sõpradelt sünnipäevaks. "Ema kardab natukene selliseid asju, ta hoiab oma lapsi, mitte ei saada neid taevast alla hüppama," rääkis Sepp.

"Olin nii kurb, et ei jõudnud hüppama minna, sest kuigi kaart kehtib aasta, olin alguses kaitseväes, siis tuli kohe otsa saade "Eesti otsib superstaari" ning pärast seda jooksvad tegevused," selgitas Uudo, miks võimalus toona kasutamata jäi.

Uudo oli Parasummeri pakkumisega koheselt nõus ning nüüd on üks tema suuri unistusi täide läinud.