Trumpi ja Putini tippkohtumise eel valmistas Soome väikeettevõtja 10 000 pudeli jagu õlle, kus kujutatakse riigijuhte kivi-paber-kääre mängimasFoto: LEHTIKUVA/Aku Hayrynen
Müstika
14. juuli 2018, 12:27

AINULAADNE | Soomes ilmus müüki Trumpi ja Putini tippkohtumisele pühendatud õlu (29)

USA ja Venemaa presidentide tippkohtumise eel ilmus Soomes müüki õlu, millel kujutatakse riigijuhte kivi-paber-kääre mängimas. Mitmetes poodides on see juba välja müüdud ning rohkem ei plaani pruulikoda õlle juurde toota, vahendab Sputnik.

Kahe mehe vahel seisab õllepudeli peal lause "Lahendame selle kui täiskasvanud" (ingl Let's settle this like adults), kuid samal ajal mängib Trump Putiniga kivi-paber-kääre. Sellega viidatakse kergemeelsusele, millega ta paljudele poliitilistele otsustele läheneb. Soomlaste seas on Donald Trumpi ja Vladimir Putinit kujutav õlu saanud oma sarkastilise tooni tõttu üpris populaarseks - vaid 10 000 pudelist ei jätku kauaks.

Kõnealust õlu toodab Helsingist 400 kilomeetrit põhjas Kuopio linnas väikeettevõtja Rock Paper Scissors, kes nägi tippkohtumises head võimalust raha teenida. Peale õlle müüvad nad sama pildiga veel kohvi, mida valmistati pelgalt 160 paki jagu.

Kes soovib eksklusiivseid tooteid endale soetada, peab esimesel võimalusel Soome minema, sest nii õlu kui ka kohv on kättesaadavad vaid kohapealt. Toodete saadavust saab järele vaadata õllepruuli kodulehelt https://www.rockpaperscissors.fi/.

Trump ja Putin kohtuvad Helsinkis presidendilossis esmaspäeval, 16. juulil. Võimalike teemade hulgas, mida presidendid arutada võiks, on näiteks Krimmi annekteerimine ja sõda Ukrainaga, USA-Venemaa vahelised kaubanduslikud lepped, 2016. aasta presidendivalimistega seotud küsimused ja palju muud.

Soome pealinnas on varemgi suurriikide juhid kokku saanud, viimati kohtusid seal Bill Clinton ja Boris Jeltsin 1997. aastal.