Foto on illustreerivFoto: TAIRO LUTTER
Eesti uudised
13. juuli 2018, 10:09

STATISTIKA | KUIDAS NII? Eurojackpoti võidud lähevad põhiliselt Saksamaale ja Soome (54)

Eurojackpoti peavõit, milleks oli kuus nädalat järjest 90 000 000 eurot, läks läinud nädalal Saksamaale. Eestlaste taskutesse pole Eurojackpoti ajaloo vältel peavõit mitte kordagi kukkunud. Seejuures on näiteks soomlased napsanud peavõidu lausa kaheksal korral.

Eurojackpoti loosimised toimuvad 18 riigis juba pikka aega. Ent veel kunagi pole kuus nädalat järjest peavõit loosimata jäänud. Sel suvel hoidis lototron mängijate närvid aga poolteist kuud pingul, kuniks 6. juulil jackpot Saksamaale läks. Võitjaid oli kaks, kumbki sai 45 miljonit eurot.

Eurojackpoti statistika andmetel on 36,84% kõigist seni loositud peavõitudest läinud Saksamaale. Soome on Saksamaa järel suurima peavõidu võitmise protsendiga, milleks on 14,04%. Eestis, Lätis ja Rootsis on see protsent näiteks 0.

Saksamaa ja Soome eriliselt suure võiduprotsendi kohta ütleb Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel: “Seal võidetakse peavõite, aga ka muidu suuremaid võite, sagedamini kui enamuses teistes Eurojackpoti mängus osalevates riikides, sest nende osakaal kõigist Eurojackpoti loosimistele müüdud piletitest on suurim.” Lisaks tõdeb ta, et üksikisiku tasandil on võiduvõimalus siiski kõikidel mängijatel ühesugune, asukohariigist sõltumata.

Eestis on Luikmeli sõnul võidetud 5+1 tasandi võite, kuid jackpot, so 5+2 tasandi võit ei ole siiani veel meile jõudnud. Ta lisab, et peavõite on võidetud ka Tšehhis, Sloveenias (2x), Ungaris ja Horvaatias, kus müügid ei ole oluliselt suuremad Eesti müükidest. 

Kuidas on võimalik, et 90 miljonit kuus nädalat välja ei loosita, on Luikmeli sõnul harukordne, kuid mitte ebatõenäoline.