KURJA JUUR: saatanlikult hästi maitsev majonees võib enda leeri meelitada igaühe!Foto: MEELIS TOMSON
Müstika
12. juuli 2018, 16:55

OH ÕUDU! Noore vegani maailm varises majoneesi tõttu kokku (55)

Veganite elu pole lihtne – täistaimetoitlus nõuab keskmisest kõrgemat valvelolekut, sest tuleb ju valvsalt järge pidada, mida sa paned suhu ja mida mitte.

Eksimine on aga inimlik ning resümeesse võivad tekkida mõned tumedamad plekid. Täpselt nii juhtus ka ühe neiuga, kui ta külastas Subway restorani.

Internetis levib kulutulena ühe välismaise Subway töötaja poolt kirja pandud jutuke, mis kirjeldab viimase hiljutist kokkupuudet ühe veganlust fännava kliendiga. Paar nädalat tagasi sisenes Gabriel Caulfield-Bohlkeni töökohta neidis, kes astus leti äärde ning tellis endale Veggie Delite võileiva (mis, nagu nimi mõista annab, on mõeldud veganitele).

Veel enne, kui Gabriel jõudis hakata tellimusega tegelema, palus neiu mehel kindad ära vahetada, kuna nendega on varasemalt katsutud lihatooteid. Tollele palvele tuli mees lahkelt vastu ning asus võileiba meisterdama. Hakates leivast ja juurviljadest koosnevat einet kokku pakkima küsis neiu: „Kas ma saaksin ka pisut majoneesi?“

Mees arvas, et neiu teeb tema üle nalja, ent peale paari pikemat vaikusehetke oli Gabriel sunnitud küsima, kas too on ikka teadlik, et majonees sisaldab mune (täpsemini munavalget). Neiu kangestus, üritas tollele väitele vastu vaielda ning teatas, et ta tellib alati oma võileivad koos majoneesiga. 

Gabriel kirjutab, et tundis ennast kohutavalt, justkui oleks ta veganist neiu maailmapildi kildudeks löönud. Mees küsis uuesti, kas tütarlaps soovib enda võileivale kõigest hoolimata majoneesi peale, millele viimane kaame näoga jaatavalt vastas.

Seda, miks neiu peale avastust jätkuvalt majoneesi soovis, Facebooki kommenteerijad mõista ei suutnud. Kas veganlus oli tema jaoks vaid trendiküsimus või on majonees tõesti nii maitsev, et selle nimel võib hüljata oma põhimõtted?