Taavet HinrikusFoto: Jaanus Lensment/Postimees/Scanpix
Inimesed
12. juuli 2018, 17:05

Põnevad faktid: kes on Transferwise'i looja ja Eesti üks jõukamaid mehi Taavet Hinrikus? (7)

37aastane Taavet Hinrikus on Eesti idufirma Tranferwise üks asutaja ja omanik, kes sellel nädalavahetusel abiellub Pädaste mõisas oma itaallannast kallima Silvia Fantauzziga.

Tartus üles kasvanud ja 1999. aastal Miina Härma günaasiumi lõpetanud Taavet Hinrikus on IT-valdkonnas tegutsenud alates 1997. aastast. Pärast keskkooli lõpetamist astus Taavet Tallinna tehnikaülikooli arvutiõppe erialale, kuid katkestas õpingud, et pühenduda infoteholoogiamaailmale.

Taavet Hinrikus on olulist rolli mänginud Skype'i arendamisel ja töötas seal strateegiadirektorina 2008. aastani. Põnev fakt on see, et mees võeti ettevõttesse tööle 2002. aastal, kui Skype'i esimene palgaline töötaja (Tänasel päeval töötab Skype Eesti kontoris 287 inimest - toim.). Taavet on teadmisi ammutanud Singapuris rahvusvahelises ärikoolis INSEAD ja omandanud seal ärimagistri kraadi. 

2011 lõi Hinrikus koos Kristo Käärmanniga idufirma Transferwise, mis pakub P2P (inglise peer to peer – inimeselt inimesele) rahaülekandeteenust. See osutus üliedukaks: Hinrikus ja Käärmann on trooninud Eesti rikaste edetabeli esikolmiku tipus kolmel aastal. 2014. aastal pälvis Hinrikus Valgetähe V klassi teenetemärgi kui ettevõtluse edendaja.

Aasta tagasi teatas Hinrikus, et lahkub soodsate valuutaülekannetega ülemaailmse tuntuse saavutanud TransferWise'i tegevjuhi kohalt ning firma tegevjuhiks saab firma kaasasutaja Kristo Käärmann. Hetkel toimetab Hinrikus firma nõukogu esimehe ja juhatuse liikmena.

Londonis elav Eesti ettevõtja armastab tegeleda vabal ajal spordiga. Ta surfab, sõidab lumelauaga ning jookseb maratone.

 

Some fun on the water

A post shared by taavet hinrikus (@taavet) on

 

Ain't always pretty up here

A post shared by taavet hinrikus (@taavet) on

Hinrikuse ja Fantauzzi peres kasvab kaks last.