„Viiekümnele lähenedes mõtlesin, et kui ma nüüd oma galeriid ei tee, siis ei juhtu seda kunagi,“ räägib Epp Maria, kuidas algas unistuse elluviimine.Foto: Arvo Tarmula
Inimesed
12. juuli 2018, 00:01

Epp Maria Kokamägi: „Kõik meie vähegi ärilise mõtlemisega sõbrad vangutasid pead, kui majanduslanguse ajal oma galerii avasime.“

Ainult oma kunsti eksponeeriva galerii ehk n-ö kunstnikugalerii pidamine on väikses Eestis erand. Kolm tuntud kunstnikku – Epp Maria Kokamägi, Navitrolla ja Tauno Kangro on selle erandi esindajad. Arvatavasti ka ainsad. Miks nad on otsustanud oma galerii kasuks ja kuidas on neil õnnestunud nina vee peal hoida?

Ainult oma kunsti eksponeeriva galerii ehk n-ö kunstnikugalerii pidamine on väikses Eestis erand. Kolm tuntud kunstnikku – Epp Maria Kokamägi, Navitrolla ja Tauno Kangro on selle erandi esindajad. Miks nad on otsustanud oma galerii kasuks ja kuidas on neil õnnestunud nina vee peal hoida?

„Meie oleme imekombel oma galeriiga vastu pidanud kümme aastat. Eesti sai sada aastat vanaks ja meie saime ühe kümnendiku sellest sajast,“ ütleb maalikunstnik Epp Maria Kokamägi naeratades ja tõdeb, et nii pikka aega oma galeriid pidada on Eestis üsna haruldane. „Ainult galeriiga me polekski võib-olla välja vedanud,“ mõtiskleb ta. Haapsalus asuvasse galeriimajja tegi tütar Anni Arro varem kohviku, nüüd aga peab kodumajutust. 

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99