Rock in Tartu plakatFoto: facebook.com/rockintartu
Saund
11. juuli 2018, 16:45

Kes on Seto jaanitule ja Rock in Tartu korraldaja Imre Termonen? (12)

Rock in Tartu ja Seto jaanitule korraldaja Imre Termoneni nime on viimase nädala jooksul meedias palju näha olnud. Mehel, kes on juhatuse liige viies mittetulundusühingus (Digipilet, Estonian Live Music Agency, Rolli, Käre Seltsimaja ning Press Kirjastus), on väga värvikas minevik.

2002. aastal lõi Termonen avaliku õiguskaitseametnike paturegistri, soovides enda sõnul panna politseiametnikke seadusi järgima. Ka ise kunagi politseis töötanud mees süüdistas politseid sagedases ringkäenduses ja ametnike seaduserikkumiste kinnimätsimises, vahendab Lõunaleht.

Leht kirjutab ka, et 2005. aastal esitas Termonen politseile avalduse, milles väitis, et maanteel kihutanud põllumajandusministri Ester Tuiksoo autoratta alt lennanud kivi rikkus tema sõiduki esiklaasi. Hiljem kinkis Termonen – Virumaa Nädalalehe andmetel – selle juhtumi valguses Tuiksoole avalikul üritusel kaktuse. Ministeerium teatas aga omalt poolt, et Termonen saatis ministrile ähvardava ja mõnitava e-kirja.

Termoneni nimi on meediast läbi käinud ka juba 1999. aastal, mil Õhtulehes (tolleaegses Sõnumilehes) ilmus lugu, kuidas politsei viis arstide ahistamises süüdistatud Imre Termoneni sundkorras kohtusse, sest mees ise õigel ajal sinna ei ilmunud. „Ma pole kedagi ahistanud. Üritasin lihtsalt Rakvere haiglas tõde jalule seada, kuid arstid said minust valesti aru. Siit ka ahistamissüüdistus,” selgitas Imre tollal.

Meediasse jõudis Termonen ka 2016. aastal seoses inetu situatsiooniga Fotolabori poes, mille juhataja on mees olnud. Lugeja kirjutas Delfi Kasulikule, et soovis Fotolaboris isiklikke pilte printida. Paraku ei vastanud fotod kliendi nõuetele ning ta otsustas ettevõttele e-kirja saata. „Kahjuks sain vastuse, mis on ilmselgelt ebaprofessionaalne, üleolev ja isegi lausa ülbe. Ettevõttes eeldatakse, et klient on kõiketeadja professionaal ja oskab juba eelnevalt korrektselt pildid neile edastada ja nemad vajutavad lihtsalt nuppu ja ongi kõik,” vahendab Delfi.

Lugu ei jätnud oma Facebooki kontol jagamata ka Imre ise, kes nimetas klienti rumalaks ja trolliks. „Igastahes üks kits suutis oma professionaalsete kirjutistega mu tõesti välja vihastada. Sry, kui inimene ei tea asjast midagi, siis tark kas küsib või on lihtsalt vait, mitte ei hakka ajama idiootsusi suust ja teata veel tagatipuks, et professionaalset juttu ajab...” (kirjapilt muutmata)

Imre Termonen on Eesti Autorite Ühingu kodulehel märgitud võlglaste seas. Mees on juhatuse liige MTÜ-s Jõeäärse Selts, mis korraldas 2017. aastal Käre Folki, Seto Suvesimmanit ning Seto jaanituld. Kõik üritused toimusid litsentsilepinguta.

Väljaanne Lõunaeestlane kirjutab, et Termonen ei lubanud vallavanemat ja -sekretäri selleaastasele Seto jaanitulele. Nimelt on Termonen edastanud Seto vallavalitsusele 25. juuni kuupäevaga teatise, milles on sõnaselgelt öeldud, et vallavanem Raul Kudre ja vallasekretär Martin Sulp ei tohi viibida Seto jaanitulel. Turvafirmale on antud korraldus mainitud isikud viivitamatult alalt minema toimetada, kui seda korraldust juhtutakse eirama.

Põhjuseks on toodud järgmist: „… aktiivse ja pahatahtliku tegevuse tõttu, kasutades ära oma ametipositsiooni, on järgmised ametiisikud – RAUL KUDRE ja MARTIN SULP – tegutsenud festivali Seto Jaanitule organiseerimise ja toimumise vastu ja kasutades oma ametipositsiooni mõjutanud ka teisi vallaametnikke.”