Maire AunasteFoto: TEET MALSROOS
Tele
11. juuli 2018, 15:16

TOP 5 | Mis saateid võiks hakata juhtima ekraanile tagasi ihkav Maire Aunaste? (86)

Värske Eesti Ekspress avaldas oma sahinate rubriigis, et hiljuti Portugali maja ostnud Maire Aunaste peab plaani, mida teha siis, kui riigikogulase töö Toompeal järgmisel aastal otsa saab. "Ta on helistanud tuntud Eesti teleprodutsentidele ja uurinud, kas oleks mõtet ekraanile naasta ja kas leiduks sobivaid pakkumisi. Miks ka mitte, arvasid produtsendid," kirjutab Ekspress.

Õhtuleht pani kirja viis saateformaati, mida Maire hästi juhtima sobiks või millest Eesti telemaastikul puudu on. 

Remondisaade

Maire rääkis hiljuti, et ostis omale Portugali Amoreira külla kõpitsemist vajava maja. Tegelikkuses on tegu 900 aasta vanuste müüridega ning majast on asi veel kaugel. Tulevane kodu on 80ruutmeetrine ning seal on viis ruumi. Praegu on Maire palganud maja renoveerima töömehe, kuid miks ei võiks ta seda väikese professionaalse kaasabiga telesaate raames ise teha? Saade „Maire saab Portugalis hakkama“ või „Minu Portugal: Maire ja 900aastased müürid“.

Uutmoodi kohtingusaade või suhtesaade

Nagu ühele õigele kingsepale kohane, peaks ka Maire oma liistude juurde jääma. See tähendab muidugi seda, et soolas on järjekordne kohtingusaade. Kuna aga televaataja soovid ja nõudmised on ajas muutunud, ei sobiks lihtlabane „Reisile Sinuga“ valemi jälgimine mitte kuhugi. Tuleks leida uus nurk. Näiteks uus saatesari „Vanglasse Sinuga“. Varasemalt professionaalide poolt läbi töötatud tutvumiskuulutuste hulgast valitakse välja kaks sobivat, kes üheskoos vangipuuri pistetakse, neile paras ports abivahendeid antakse ning siis antakse ülesandeks end kongist välja murda. Ülesande jooksul on paarikesel teineteist paremini tundma õppida ning selle edukal sooritamisel premeeritakse neid vabadusega (või siis reisiga).

Teine variant oleks suhteteemaline saade, kus purunemise äärel olevad perekonnad tulevad Aunaste saatesse lahendama ja lahkama oma suhteprobleeme, ning Maire nad siis kaamera ees „terveks ravib“.

Jutu- või intervjuusaade

Maire Aunaste pole kindlasti suu peale kukkunud ning ehk tasuks tal ette võtta julgete ja intrigeerivate küsimuste-teemadega pihitooli stiilis autorisaade, a’la „Aunaste laseb auru välja“.

Puudu on ka korralik pensionieelikute jutusaade, kes „Foorumi“ formaadis elust räägitakse. Mitte päris „Prillitoos“, kuid pensionieale lähenevatele inimestele suunatud jutusaade.

Kolmas variant siinkohal oleks ka intervjuusaade välismaa kuulsustega. Ei meenu ilmselt kellelegi ühtki välisartistiga tehtud intervjuud, millest oleks räägitud rohkem, kui Aunaste intervjuust maailmakuulsa laulja Robbie Williamsiga.

Katsesaade

Maire Aunastet võiks ette kujutada ka end erinevates olukordades proovile panemas, seega võiks ta ette võtta näiteks kümneosalise saate, kus ta proovib, kuidas on metsas ööbida, benji- või langevarjuhüpet teha, paastulaagris käia ja nii edasi. Põnev oleks kindlasti vaadata ka Mairet meestega suhtlemas ehk katsena võiks proovida ka populaarset kohtingurakendust Tinder.

Nipisaade pensionäridele

Aunaste on hiljutistes intervjuudes kurtnud, et Eesti pensioniga ei ela kuidagi ära. Võiks vanemale sihtgrupile välja mõelda nipisaate, kus anda inimestele soovitusi, kuidas pisikese rahaga toime tulla ja end ära elatada. Kasvõi siis Portugali maja ostes. Ega noored ju enam nagunii telekat eriti vaatagi.