Koit Toome ja Hanna-Liina Võsa kontserttuuri "Halloo Kosmos, Halloo Maa" avakontsertFoto: Irina Mägi
Galeriid
11. juuli 2018, 09:26

GALERII | Koit Toome ja Hanna-Liina Võsa alustasid romantilist suvetuuri (16)

Koit Toome ja Hanna-Liina Võsa alustasid eile, 10. juulil ühist kontserttuuri "Halloo Kosmos, Halloo Maa", mille avakontsert leidis aset Saaremaal, romantilise Arensburgi hotelli sisehoovis.

Sel suvel saab näha imelisi muusikuid koos laulmas. "Hallo Kosmos, hallo Maa" on pühendatud Eesti kustumatule estraadile ning selle tuntuimatele esitajatele läbi aastakümnete. Kõlavad soolod ja duetid, mis kuulsaks lauldud Georg Otsa, Heli Läätse, Uno Loobi, Marju Kuudi, Jaak Joala, Anne Veski ning paljude teiste legendaarsete artistide poolt.

Kaheks nädalaks panevad varem mitmeski muusikalis armunud noori mänginud muusikud leivad ühte kotti ja lähevad üheskoos suvetuurile. Nende varasem suhtlus ja sõprus on vahetu ja lõbus ning kindlasti on palju, mida koos publikuga meenutada. Kes on need kaks andekat, kes jõud ühendavad?

Laulud saavad oma näo ja värvi läbi Hanna-Liina Võsa heliseva hääle ja Koit Toome maheda tämbri. Lauljaid saadab tuuril üks Eesti rõõmsatujulisemaid ja virtuoossemaid kitarriste Marek Talts.

Hanna-Liina Võsa on õppinud mainekas Ameerika muusikali- ja draamaakadeemias, olles olnud peaosaline Eestis lavastatud muusikalides "Kuningas ja mina", "Helisev muusika", "Mari Poppins" ja paljudes teistes. Koos Koiduga on nad säranud paaridena nii "Hüljatutes", "West Side Storys" kui ka "Ooperifantoomis".

Koit Toome on lavalaudu kulutanud juba mitu aastakümmet, saanud esmalt populaarseks popbändiga Code One, aga hiljem ka soolokarjääriga ning esindanud Eestit paar korda Eurovisioonilgi. Üks tema suurimaid projekte on olnud tuurid esitades Jaak Joala varamust laule, kes on olnud ka tema isiklik mentor ja õpetaja.

Nüüd lisanduvad muusikute repertuaari ka varasemad estraadiklassikud, mida esitama hakata. Kontserte on kokku vaid kuraditosin. Lisainfot kontserttuuri kohta leiad Piletimaailmast ja Piletilevist